Urla Belediyesi, Urla Fotoğraf ve Sinema Gönülleri Derneği (UFGD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde düzenlenen “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Urla Fotoğraf Yarışması”na başvurular devam ediyor. 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruların devam edeceği yarışmada başvurular; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)’nin internet sitesinden şahsen yapılacaktır. Yarışmanın şartnamesi ve başvuru koşullarına da yine aynı adres üzerinden ulaşılabilir.

URLANIN TANITIMI SAĞLANACAK

Yarışmayla birlikte Urla ilçesinin fotoğraflarla doğal, tarihi ve kültürel miras öğelerinin tanıtımı yapılırken Urlalı çocukların ve gençlerin de fotoğraf sanatı başta olmak üzere sanatsal

faaliyetlere katılımını arttırmak ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Yarışmanın konusunu ise Urla’nın doğal, tarihi ve kültürel miras öğeleri, kültür, sanat, yaşam, insan manzaraları, kent dokusuna ait mimari, sokaklar vb. fotoğraflar içermektedir. Bir başka deyişle Urla’nın tarihi kalıntıları, sivil mimari değerleri, ormanları, bitkileri, gastronomi çeşitliliği, denizi, mutfağı, biyoçeşitliliği, tarım alanları ve ürünleri ile yerel yaşamın unsurları olan genci, yaşlısı ile Urla insanı yarışmanın konularıdır.

 

…………………….KUTU KUTU KUTU………………….

Ödüller- Sergilemeler:

“Dijital Makine Fotoğrafları” kategorisi için;

Birincilik : 15.000 TL

İkincilik : 10.000 TL

Üçüncülük : 7.000 TL

Mansiyon (3 adet) : 1.500 TL

Özel Ödül (UFGD) : 1.500TL

Sergileme : 500 TL

 

“Cep Telefonu Fotoğrafları” kategorisi için;

Birincilik : 5.000 TL

İkincilik : 4.000 TL

Üçüncülük : 3.000 TL

Mansiyon (3 adet) : 500 TL.

 

Not: Başvurular; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) internet sitesinden yapılacaktır.

Son Başvuru: 31 Aralık 2023