Yüksel Bıyık, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavvat Dervişoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve ilçe yöneticileri, Urla Ziraat Odası başkanı Muharrem Uslucan, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, S.S. Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı İsmet Erak, ADD Urla Şube Başkanı Enver Karanfil, TEMAD Urla Şube Başkanı Mustafa Büyüktarakçı, Urla Belediye Meclisi Üyesi Ali Yanar, davetliler ve partililer katıldı.

İki adayın boy gösterdiği seçimde 292 parti delegesi oy kullandı, 2 oy geçersiz kabul edildi. Yüksel Bıyık 150 oy alırken diğer aday Nihat Yılmaz ise 140 oy aldı. Mevcut Başkan Yüksel Bıyık, yeniden başkanlığa seçildi.

İlçe Başkan Adayı Yüksel Bıyık’ın İlçe Yönetim Kurulu Asil listesinde Ayşe Aktaş, Arzu Serhat İçyer Berberoğlu, Aygül Hasırcı, Bahattin Omak, Bekir     Başpınar, Bülent Bel, Ertan Tekin, Ertunç Tezcan, Ferhat İnanç, Gökmen             Akpullukçu, Hakan                Uluç, Harun Şenol Kızanoğlu, Hatice Çarpan, Hasan Şimşek, İsmail           Dikmen, Mahmut           Uysal, Mehmet Cemal Araz, Mustafa   Alikaya, Naime Korkut Rawllns, Neriman Yılmazoğlu, Oktay Hasırcı, Rezzan Akgül, Saniye Erdinç, Selahattin Korkmaz, Süleyman Tanju Dedeoğlu, Uğur Bıdıklı,

İl Delegesi Asil listesinde ise Yüksel Bıyık, Ali Gital, Atila Bayrak, Hakan Akkaş, Oktay Hasırcı, Onur Göksel            Florat, Hatice Keçeci, Keziban                Alikaya ve Zeynep Kohbrenner yer aldı.

İlçe Başkan Adayı Nihat Yılmaz’ın İlçe Yönetim Kurulu Asil listesinde Adviye Onay Safa, Ahmet Arda Denizhan, Ahmet Tosun, Ahunaz Güneş, Bahadır Hasgül, Bılgehan Ercan, Burçın Bertecene, Cihangir Türedi, Ercan Buğlu, Gülsen Seçkiner, Haşan Durak, Haşan Kudu, Hatice Uğurlu, Kemal Doyuran, Mehmet Civelek, Mehmet Soysal, Mehmet Ülger, Mithat Doleneken, Murat Güç, Mümin Kırmızılar, Nazmiye Ülger, Nuran Eroğlu, Olcay Dolu, Özlem Baratalı, Serkan Basut, Soykan Var,

İl Delegesi Asil listesinde ise Nihat Yılmaz, Bilgehan Ercan, Ercan Buğlu, Hasan Durak, Hatice Keçeci, Adviye Onay Safa, Nazmiye Ülger, Ahmet Tosun ve Burçın Bertecene yer aldı.

Mevcut Başkan Yüksel Bıyık konuşmasında ““Urla’da doğan, Urla’da büyüyen, Urla’ya yerleşip Urlalı olmayı yaşam biçimi olarak seçen siz değerli hemşerilerim, sevdamız Urla, yolumuz İYİ.

 İYİ Parti, bundan sadece 5 yıl önce siyasi hayatımıza katılan, aramızda bazılarımızın kurucu, bazılarımızın da akabinde üyesi olduğumuz gönül yolculuğumuz. Gönül yolculuğumuz çünkü biz gelmedik kavga için, biz geldik sevda için. Biz memleket aşığı, davamızın hür adalet yolunda yürüyen insanlarıyız. Sokaklarında gezdiğim, ömür verdiğim memleketimde insanların yüzlerinde soru işaretleri, insanların yüzlerinde mutsuzluk var. Karış karış bildiğim, memleketimin her köşesinde devreden, kapanan iş yerleri, işinden olan hemşerilerimiz var. Domatesinin, bamyasının, eşsiz tatlarının yerinde şimdi ekilemeyen tarlalar var. İşsizlik var işsizlik. Sabahın kör karanlığında İzmir yollarına düşen binlerce yüksekokul okumuş Urlalı gencimiz var. Ömür boyu çalışıp üç günlük dünyada dinlenmeye çekilmesinin lüks sayıldığı, torunlarına harçlık veremeyen emekli Urlalılar var. Değil ay sonu alın teri ile ancak kirasını zar zor ödeyebilen yoksulluğa mahkûm edilen emekçi Urlalılar var. Ben ve arkadaşlarım üyesi, bir parçası olduğumuz İYİ Parti’nin çözümün ta kendisi, liderimiz Sayın Meral Akşener’in çözümün mimarı olduğunu biliyoruz. Onun yolunda partimizin ve milletimizin emrindeyiz. Her şey kendi kapımızın önünden, memleketimizden, Urla’dan başlamalı.

Sorun çok, gidişat kötü, çözüm var, İYİ Parti, çare Meral Akşener. Çünkü biz bu memleketin her kez için adaleti, 85 milyon için Kalkınmayı koşulsuz savunan, demokrasinin erdemine inanan, uğruna canımızı feda etmeye hazır milliyetçi evlatlarıyız.  

Bu bir yarış, demokratik bir yarış. Sandıkla yönetimi belirlemeye yetkili delege arkadaşlarımın sonucu burada veya evlerinde takip eden 725 üye arkadaşımın parti içi bir yarışı. Kim ne derse desin, biz kardeşiz, arkadaşız, biz aynı davanın insanlarıyız.

Ben ve arkadaşlarım sadece partimizin Urla İlçe yönetimine değil, önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde partimizi 1. Parti yapmaya, Urla’da yaşayanların söz sahibi olacağı İYİ Parti iktidarına adayız. Bizim tek rakibimiz, karanlık. İktidar istiyoruz, iktidar. Önce genelde ardından yerelde geceyi gündüze katmaya, sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy, adım adım arşınlamaya, partili partisiz tüm Urlalıların elini sıkmaya yani onlara dokunmaya talibiz.

Biliyor ve inanıyoruz ki bizim tek rakibimiz karanlık ve biz bu karanlığı en başta kadınlarla aşacağız. Türk kadını fedakârdır, Türk kadını asildir, Türk kadını demokrattır, kendilerine yüce Atatürk’ün verdiği tüm hakları muhafaza edecek kadar vatanseverdir. Bu bilinçle siz değerli delegelerimizin karşısına çok sayıda kadın arkadaşımızın katılımı ile olan bir liste ile çıktık.

1947’de haksızlık karşısında, hileye karşı sandıkların üzerine oturan aslan köy kadınları ne ise bugün İYİ Partili kadınlar odur, o ruha sahiptir. Biz önümüzdeki süreçte karanlığa ışık olmaya hazırız.

“Yolun sonu İYİ Parti güneşi” diyor, sizi sevdiklerinize, sevdiklerinizi de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

İlçe Başkan Adayı Nihat Yılmaz konuşmasında “Malumunuz güzel yurdumuzda umutlarımızın tükenmek üzere olduğu anda, tüm vatandaşlarımızın tekrardan umutlarını ve geleceğe dair inançlarını yeşerten Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmuştur.

Bu zamana kadarki süreçte başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, değerli milletvekillerimiz, İl ve ilçe teşkilatlarımız çok büyük özveri ile çalıştı ve halen çalışmaktadırlar. Sizlerin huzurunuzda emek veren tüm iyilere teşekkürü bir borç bilirim.

Artık zaman birlik olma ve ülkemizin karanlık günlerden aydınlık bir geleceğe kavuşmasını sağlamak için mücadele etme zamanıdır.

Bizler de yol arkadaşlarımız ile birlikte İYİ Parti’mizin bayrağını Urla ilçemizde daha yukarılara taşıyabileceğimize inandığımız için ve sizlerle birlikte Partimizi urla da birinci parti yapacağımıza inandığımız için bu göreve talip olduk.

Bizler iyi partili neferler olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i başbakan, millet ittifakının ortak adayının cumhurbaşkanı ve İYİ partimizi Türkiye genelinde 1. Parti yapana kadar durmayacağız!

Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK Gençliğe Hitabe’de Türk gençliğine birinci vazife olarak Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etme görevi vermiştir.

Bizlerde görevimizi son nefes, son nefer ve son damla kana kadar damarlarımızdaki taşıdığımız asil kandan kudret alarak sürdüreceğiz!

Bu bağlamda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güveniyoruz ve oluşturacağımız gençlik kollarımız ile kol kola yükselişimizi hızlandıracağız.

Göreve geldiğimiz takdirde ahde vefaya inanan bir kardeşiniz olarak, kuracak olduğumuz danışma kurulundaki kıymetli büyüklerimizin isimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

Yaşar Oskan, Zekeriya Öney, Cemal Balıkçı, Sabri Gökalp, Saffet Arıkan, Mustafa Yaman, Vehbi Garip, Hüseyin Eroğlu, Hüseyin Kolcu, Kayhan Seçkiner, Aptullah Kürşad Aydın, Fahri Alacalı, Mehmet Özben, Birol Kaya ve Levent Çağlar.

Birbirinden kıymetli abilerime şu ana kadar ki süreçte vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim. Var olsunlar!

1389 yılında meydana gelen 1. Kosova muharebesinde şehitlerimizin kanları üzerine yansıyan hilal ve yıldız ile oluşan, Arif Nihat Asya’nın,

“Dalgalandığın yerde ne korku ne keder

Gölgende bana da bana da yer ver” demiş olduğu bayrak şiirinden esinlenerek oy pusulamızın rengini yol arkadaşlarım ile birlikte kırmızı olarak belirledik.

Daha fazla vaktinizi almadan sizleri son olarak okul dönemlerinize götürmek istiyorum. Hatırlarsınız ki okul dönemlerimizde andımızı okurduk ve şöyle derdik; “Ey büyük Atatürk,

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe

Durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Sözlerime son vermeden önce şu an burada hepinizin huzurunda bir söz vermek istiyorum!

Kazanan kim olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde partimiz için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum! Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum, Var olun!” ifadelerini kullandı.

Sonuçların açıklanmasından sonra partililere hitap eden Yüksel Bıyık, “bu seçimin kaybedeni yok, kazananı İYİ Parti’dir. Sonuç Urla’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.