Urla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık ve Urla Kurucu Başkanı Hasan Hüseyin Akgül önderliğinde toplanan İYİ partililer anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Başkanı Yüksel Bıyık, “Tam 5 yıl evvel bugün İYİ Parti'yi 25 Ekim 2017'de kurduk. Dediler ki; 'Çıkmayın yola başaramazsınız. ’ Bu güneşin altında bulunan irade dedi ki; “Başaracağız, başaracağız, başaracağız!” ve başardık. Çünkü iktidara sadece yürüyen değil, iktidara koşan bir partiyiz.

'Dağılırsınız.' dediler. Dağılmadık, toplandık. Türkiye için toplandık. Türkiye'de iyi şeylerin olacağına, iyi şeylerin mümkün olacağına inancımızla toplandık ve bir mucizeyi başardık. 5 yıl önce biz bu yola çıkmasaydık, iftiralardan korksaydık, zulümden kaçsaydık bugün Türkiye nasıl bir Türkiye olacaktı?

Bugün çok özet bir gün. Yüreğimde; Bozkurt’umuz Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesi var; Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in herkesi kucaklayan Turan hayali var! Rahmetli Demirel'in, rahmetli Özal’ın, kalkınmış büyük Türkiye vizyonu var. Cumhuriyetin ve hürriyetin adaletle yükselişi var. İYİ Parti'mizin neferleri var. Şükürler olsun. Bugün İYİ Parti'miz 5 yaşında. Kutlu olsun. Rabbim daha nice yaşlara eriştirsin inşallah.

Bir şey değiştirdiniz, her şeyi değiştirdiniz. Bu iradeyi gösteren kardeşlerim; haramiler gidiyor, iyiler geliyor. İyiler başardı. Türkiye iyi olacak" dedi.

Partililere ve Urlalılara hitap eden İYİ Parti Urla Kurucu Başkanı Akgül, “Meral hanım ülkemizde gelişen olaylar üzerine bundan 5 sene önce bu saatlerde İYİ Parti’yi kurdu. O günlerde yanımızda olan, olmayan, bugün burada olan ve yarın olacak olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.  Biz birlik, beraberliğe, kardeşliğe, adalete susadık. İnşallah Meral Akşener liderliğinde hepsine kavuşacağız. Kardeşlik içinde birlik içinde olan bir Türkiye için buradayız” ifadelerine yer verdi.