Urla Gençlik Başantrenörü Çağatay Saltık ”Kısıtlı imkânlarla hedefimize ulaştığımız için mutluyuz, zor bir sezon geçirdik şanssızlıklar ve sakatlıklar yaşadık, kadro derinliğimiz olmamasına rağmen 10 hafta gibi uzun bir süre yabancısız mücadele ettik. Bu sürede kimseye boğun eğmedik, çok istedik, hak ettik ve başardık. Son topa kadar mücadele eden, mücadeleyi hiç bırakmayan oyuncularımı ve teknik ekibime teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Urlalılara ve bizlere destek olan sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Urla Gençlik Kulüp Başkanı Veli Gürpınar “TKBL 2022-2023 sezonunu başarı ile tamamladık. Sezon boyunca özellikle yabancı oyuncu konusunda yaşadığımız şanssızlık ve problemler nedeniyle 10 maçımızı yabancı oyuncumuzdan yoksun oynadık, buna rağmen Türk oyuncularımızın ve teknik ekibimizin dirayetli ve inançlı mücadelesi sayesinde ligde kalmayı başardık. Bu vesile ile tüm oyuncularımızı ve teknik ekibimizi kutluyor ve kucaklıyorum.

Türkiye’nin 77 yıllık, en köklü kulüplerinden olan Urla Gençlik Spor Kulübü ve amiral gemisi kadın basketbol A takımı sportif mücadelesine adına yakışır bir şekilde devam edecektir.

2022-2023 sezonu boyunca kulübümüze ve takımımıza maddi ve manevi desteği eksik etmeyen sponsorlarımıza ve bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Urla Gençlik Spor Kulübü Genel Koordinatörü Arın Soğancıoğlu sezon başında istenilen hedeflere ulaştıklarını ve İzmir'in tek profesyonel kadın basketbol takımı olarak gelecek sezon için çalışmalara ağırlık verdiklerini belirterek “İzmir'i Kadınlar Basketbol liginde en iyi şekilde temsil etmek için kolları sıvadık. Öncelikli Hedefimiz İzmir’e yakışan bir kadro kurmak bu sebeple başta Urla olmak üzere tüm İzmir’e destek çağrısında bulunuyoruz” dedi.