Açılış konuşmasında Eğitim-İş Urla Temsilcisi Sevim Kaya; Eğitim-İş’in Urla’da bir yıl içinde üye sayısını %123 artırarak 250’ye ulaştığını, ülke genelinde 99 binlere ulaştığını, Mustafa Kemal’in öğretmenleri olarak çağdaş laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, yeni katılan yeni üyelere “Hoşgeldiniz” diyerek tüm üyelere teşekkür etti.

Eğitim-İş Urla Kurucu Temsilcisi Cemil Doğru ise; 17 yıl önce Urla Eğitim-İş’in kuruluşunda görev alan Hamide Çelen Çöpten, Süheyla Aydınhan, Serabi Değerli, Semra Güney ve Ayla Aras ile Kurucu Genel Başkan Yüksel Adıbeli’ye teşekkür ettikten sonra, şu anki yönetim kurulunda görev alan Sevim Kaya, Tolga Can, Salih Dağdan, Eray Kaya, Nihan Erinç, Cem Gökçümen ve Serdar Ünlücömert’e özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Eğitim-İş Sendikası’nın bir dayanışma örgütü olduğunu, sendikacılığın menfaat birlikteliği olamayacağını, zor gününde üyesinin yanında olmayanların sendika olamayacağını vurgulayan Doğru, “bize cenazede adam lazım, düğünde zaten herkes var” diyerek, Eğitim İş’in tüm eğitim çalışanlarının ortak yuvası olduğunu, kurulduğu günden bu yana sadece sendikacılık yaptığını, bundan sonra da sadece sendikacılık yapıp üyesinin özlük ve demokratik haklarının savunucusu olacağını belirtti.

ÖDÜL TÖRENİ

ADD Urla Şubesi’ni kuran ve yıllarca Urla’da öğretmenlik yapan rahmetli Mustafa Kemal Çetin ile Urla STK’larını her zaman destekleyen eşi Eczacı Emel Çetin’i her yıl mezarları başında andıklarını, ancak almış oldukları bir kararla bu değerli iki Atatürkçü aydını, genç eğitimcilere tanıtmak, mücadelelerini örnek aldırmak için her yıl “Atatürk’ün izinde Çetin Çifti Onur Ödülü” vereceklerini belirten Cemil Doğru, bu yılki ödülün emekli öğretmen ve TÜKODER Urla olmak üzere birçok STK ‘da görev alan Atilla GÖRDÜK’e verileceğini açıkladıktan sonra alkışlarla sahneye davet etti.

Oğlu Necmi Gördük’ün yardımıyla sahneye gelen Atilla Gördük konuşmasında, Fakir Baykurt’un müfettiş olarak kendisini teftişe geldiğini ve öğretmenliğini beğenerek “devam et” dediğini, kendisinin ömrü boyunca Atatürk’ün izinde öğretmenlik yaptığını, çok sıkıntı çektiyse de asla yolundan dönmediğini söyleyerek, öğretmenlere “sizlere öğüdümdür; Atatürk’ün yolundan ayrılmayın” dedi.

Atilla Gördük’e ödülünü ADD Urla Şube Başkanı Enver Karanfil’le birlikte önceki yıllarda ADD yönetiminde görev alan Veli Çıtak, Ahmet İnan, Bahri Yalaz, Hüseyin Günyel ve Hüseyin Güler birlikte takdim etti.

Urla Eğitim İş’in her yıl verdiği, Eğitime Destek -Eğitim Sorunlarını Dile Getiren, Eğitim İş Etkinliklerine Yer Veren Basın Kuruluşu ödülünü ise bu yıl Karataş Haber Ajansı adına Gazeteci Bahri Karataş aldı. Bahri Karataş’a plaketini Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube adına Atilla Yazgan ile Özgür Şen birlikte takdim etti.

EYLEME ÇAĞRI

Atilla Yazgan konuşmasında 2 Kasım’da ülke genelinde eğitimcilerin İş Bırakma Eylemi yapacakların saat 10.00’da Urla Meydanı’ndaki basın açıklaması ardından tüm eğitimcileri İzmir Gündoğdu Meydanı’na mitinge beklediklerini belirtti.

Bu yıl Emekli olan öğretmen Şehnaz Taşgeriren, İnci Koğumtekin ile Hasan Yıldız’a Atatürk’ün İzinde yapmış oldukları hizmetleri için teşekkür edilerek plaketleri takdim edildi.

Son bir yıl içerisinde üye olanlara Atatürk rozetleri ise Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Emel Çetin’in kardeşi Dr. İsmail Bey ile Mustafa Kemal Çetin’in kardeşi Fatih Çetin tarafından takıldı.

Günün sürprizleri

Kurucu Genel Başkan Yüksel Adıbeli’nin emekli olmasından 10 yıl sonra, bir eğitim çalışanı Duru Kara’nın formunu doldurarak üye yapması olurken, diğeri ise Yönetim Kurulu Üyelerinin eşleri,  Hamza Kaya, Nurgül Ünlücömert, Onur Erinç, Banu Kaya, Ceren Can, Zhanna Gökçümen, Ayşe Kaya Dağdan ve Ayben Doğru’ya verdiği “Eğitim-İş’in Yoğun Mücadelesinde Eşinize Verdiğiniz Destekler İçin Teşekkür Ederiz! İyi ki Varsınız! “ yazan belgeler takdim edildi.

Kahvaltıya Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, Urla Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aydınhan, Urla ADD Başkanı Enver Karanfil, Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, Urla ÇYDD Başkanı Sibel Bavli, Urla Kızılay Başkanı Nurgül Saltık, CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Ataman Ulcay, CHP Gençlik Kolları Başkanı Pelin Karasakal, Spor Eğitmeni Yavuz Atıcı, Özel Özden Eğitim Kursu Sahibi Özden Barutçu, Konak Belediye Meclisi Üyesi Ali Yılmaz, Kadın Kooperatifi Yöneticisi Şükriye Ege, Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Yöneticileri, Eğitim İş ilçe temsilcilikleri, Eğitim-İş İYTE temsilcisi Acar Savacı, Büro İş İzmir temsilcisi Zafer Çağlar, Büro İş Urla temsilcisi Banu Kaya, Tüm Yerelsen İzmir Şube temsilcisi Tarık Özen ve Eğitim-İş Urla üyeleri katıldı.