AYARLAR+

Kaya Restoranda yaklaşık 100 Urlalı kadının katıldığı kahvaltılı etkinlikte açılış konuşmasına “Ülkemizde sosyo-ekonomik ve siyasi alanda kadının gücüne ve ferasetine ihtiyaç olduğu yadsınamaz bir gerçektir” diyerek başlayan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, “Bu gerçekten birlikte yaşamın her alanında cinsiyet eşitliğine dayalı toplumsal bir anlayış hakim kılınmalı. Bu anlayış ile birlikte toplumsal yaşamın her bir noktasında kadına değer verilmeli ve ayrıştırılmamalı. Hayatımızın her alanında ve her zaman olduğu gibi kadınlarımıza manevi olarak ihtiyacımız olacaktır. Toplumumuzda statü farkı gözetmeksizin tüm kadınlarımız için eşitliği sağlayan iklimi oluşturmalıyız. Biz siyasetçiler olarak, başta ülke yönetimi olmak üzere toplumsal hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini her daim ön planda tutarak adım atmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "bu dünyadaki her şey kadının eseridir" işte bu yüzdendir ki kadınlarımız ile her daim omuz omuza olmalıyız. Varlığınız ve bu yolda ilerlerken kattığınız güç çok değerli.  Birlikte yol alarak, haklarımızı hep beraber koruyarak ve bugün olduğu gibi bundan sonra da her gün kadın olmanın gücünü ortaya koyduğumuz yarınları beraber inşa etmek için sevgi ve saygı ile hepinizi selamlıyorum” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ KADINLARIN GÜCÜYLE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise kadınların gücüyle her şeyin değişeceğine dikkat çekerek, “Ev kadınlarıyla buluşmalarımızın 13.sünü Urla’da gerçekleştiriyoruz. Kadın gücü öyle bir güçtür ki, kadınlar örgütlenirse dünyayı değiştirir. Türkiye'yi de kadınların gücüyle değiştireceğiz” diye konuştu.

Yücel “Ülkemiz birçok sorunla boğuşuyor en başka ekonomik kriz, işsizlik hayat pahalılığı, hayat insanlara adil davranmıyor işte o adaletsizliği giderecek olan sosyal devlet, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde hayata geçireceği aile destekleri sigortası gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermeye yönelik kadının aile hayatındaki ekonomik alanda ikinci plana atılmasını engellemeye yönelik bir proje. Bir haneye asgari ücretten az para giriyorsa bu eve destek yapılacak, ama kime sadece kadına yapılacak, ailenin çekip çevrilmesini yapacak kadın. Ülkemizde çok sayıda sorun var, biz kadın güçlü olsun istiyoruz, kadınlar örgütlensin istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADINLARIN AKITTIĞI GÖZYAŞLARI BU KARANLIK DÜZENİ YIKACAKTIR"

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç da şunları söyledi: "İktidarımızın ilk haftasında tek adamın bir gecede hukuksuzca geri çekildiği İstanbul Sözleşmesi'ne de tekrar taraf olarak yasalarımıza entegre edeceğiz kadınların güvencesini bu topraklarda hep beraber sağlayacağız. Kadınlar bir arada olursa, birlik olursa bütün sorunları çözer. Kurtuluş Savaşı'nda her ne kadar erkeklerin adı geçse de, mücadelenin arka planında kadınların gücü var. Kadınların birlikteliği var. Bu toprakları düşman işgalinden kurtaran kadınlar, bu karanlıktan da ülkemizi kurtaracaktır. Kadınların akıttığı gözyaşları bu karanlık düzeni yıkacaktır."

Konuşmaların ardından partiye yeni katılan kadın üyelere rozetleri takdim edildi.