4 buçuk yıldır kayyım yönetiminde olan Urla’da, rekor sonuçla alınan zafer büyük bir coşkuyla kutlandı. Resmi olmayan sonuçların yayınlanmasının ardından binlerce partili ilçe başkanlığı önünde toplanarak seçim zaferini kutladı.

Partilerle bir araya gelen Selçuk Balkan gerçekleştirdiği konuşmasında “Bu zafer, sadece bir seçim kazancı değildir. Bu zafer aynı zamanda sizlerin verdiği destekle, bizlere duyduğunuz inançla, birlik ve beraberliğimizin ortak başarısıdır. Bu zafer sadece bir seçim zaferi değil, aynı zamanda bir umudun, gelecek güzel günlerin habercisidir. Bu zafer aynı zamanda demokrasiye hançer vuran zihniyete atılmış bir tokattır. Bizler, bu kentin gerçek sahipleriyiz. Geleceğe birlikte yürüyeceğiz” dedi.

“Herkesin belediye başkanı olacağız, herkesi kucaklayacağız”

Mazbatasını aldığı günden sonra sadece Türk Bayrağı rozeti takacağını vurgulayan Balkan gerçekleştirdiği konuşmanın devamında “Mazbatamızı aldığımız gün yakamızda sadece ve sadece ay yıldızlı bayrağımızın rozeti olacak. Ve Hangi partiden olursa olsun, kime oy vermiş olursa olsun, herkesin belediye başkanı olacağız ve herkesi kucaklayacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren, eşit yurttaşlık ilkesi, katılımcı yönetim, toplumcu ve şeffaf belediyecilik anlayışı bizim yegane ilkemiz olacak. Ve bizim tek işimiz Urla, tek gücümüz Urla olacak. Biz Urla’mızın çocukları için geldik. Biz Urla’mızın gençleri için, biz bu kentin vicdanı kadınları için geldik. Biz herkesi kucaklamak için geldik. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne layık bir belediye başkanı olmaya geldik. Bizler maneviyatına, bayrağına, milli değerlerine sahip çıkan, vatanın bölünmez bütünlüğünü her yerde savunan, her yerde tam bağımsız Türkiye diyen, aynı zamanda fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için çalışacağız. Bugün buradan sadece zafer sevinciyle değil, aynı zamanda sorumluluğun bilinciyle ayrılıyoruz.  Geleceğe daha yaşanılabilir, daha modern, daha kaliteli bir Urla bırakmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bugün 37 mahallemizin, 190 sandığını tek tek ziyaret ettik. Oldukça yoğun bir katılım olduğunu gördük. Urla’mın her daim aydın, bilinçli, vatansever insanları bizi bugün de yalnız bırakmayarak destek oldular. Ve ortaya bir irade koydular. Bize duyduğunuz güven için sizlere minnettarım. Bu bizim için çok kıymetli. Çünkü Hayattaki en büyük sermaye güvendir. Seçim sürecinde bizlere destek veren Muhtarlarımıza, İlçe Seçim Kurulu Başkanımıza, sandık görevlilerine, diğer siyasi partilerin adaylarına, sivil toplum örgütlerine, Cumhuriyet Halk Partimizin, örgütümüzün, çok kıymetli ilçe başkanına ve yönetimine, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza çok ama çok teşekkür ederim” dedi.