Kuruluşundan bugüne henüz 3 ay geçmiş olmasına rağmen Urla’da ciddi bir potansiyele sahip olduğunu gösteren URİKAD, o günden bugüne ilkokuldan üniversiteye birçok öğrenci kızımıza okul ve dershane bursu sağladılar. Sadece öğrencilere eğitim bursu değil, barınma ve yemek bursları ile de katkı sağladılar.
Bu süreçte ülkemizdeki eğitim sistemine dair daha yakından gözlem yapabildiğini söyleyen URİKAD Başkanı Tuğba Öztürk “Evet, gençlerimizin ve çocuklarımızın okuması önemli ama bu taşın altına elimizi koyunca, eğitim alınan kurumun durumunun da ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu sebep ile kurumlara da elimizden geldiğince destek vermeye başladık. Okullarımıza klima, bilgisayar, kütüphane gibi destek sağladık” diyor.
“Sadece üniversite öğrencileri değil, kadınlar ve kız çocuklarımız da bizim için çok kıymetli. Bize derdini anlatmaya gelen her kadının sesini duymak ile kalmıyoruz, onları anlamaya ve onlara yardımcı olmaya da çalışıyoruz” cümlesi ile sözlerine devam eden Öztürk, “Örneğin bir annemizin ciddi bir geçim sıkıntısı vardı. Hemen kendisine istihdam sağladık lakin çocuklarından biri çok küçük olduğu için çalışma hayatında zorlanıyordu. Bu durumu fark edince küçük kızımızı da anaokuluna yerleştirdik. Burada amacımız başka bir hayat da mümkün farkındalığına ulaşan tüm kadınlarımıza yeni bir kapı açmak. Onların çabası ve bizlerin deneyimlerimizden gelen etkin çevremizin faydası ile o mümkün olan başka hayata geçişlerini sağlamak” derken yüzünü aydınlık bir huzur kaplıyor.
90 günde, üstelik eğitim döneminin tatilde olduğu bu zaman diliminde onlarca konu ve kişide fayda sağlayınca Yarımada’ya yayılmaya karar veren URİKAD, Yarımada kapsamında aynı formatta çalışan bir dernek daha olmadığını fark edince, kendilerine yeni bir hedef belirleyerek Yarımada’da var olan diğer ilçe belediye başkanlarını da ziyaret etmeye başladılar. Fikirlerini paylaştıkları Belediye Başkanlarından olumlu etkiler alan URİKAD yönetimi “Bu durum ne kadar iyi bir işe adım attığımız ve ne kadar doğru bir yolda yürüdüğümüz konusunda motivasyonumuza ciddi katkı sağlıyor” diyorlar.
“Derneğimize üye olmak isteyen, kendi işine sahip, üniversite mezunu ya da bir şirkette yönetici olan tüm kadınlara kapımız açık” diyen URİKAD Başkanı Tuğba Öztürk, “Bizim jenerasyonumuz, Türkan Saylan gibi isimler ile büyüdü. Ben o kadınları gördükçe “Keşke onların tırnağı kadar olabilsem” diye geçirirdim içimden. Çok şükür ki, bugün burada o konumda olmaya adım attık. Ki, çıktığımız bu yol sadece yardım ettiğimiz bir yol değil. Bu yol aynı zamanda başka yaşamlara tanıklık ederek kendimizi ve kendi hayat sürecimizi geliştirmemize vesile oluyor. Dinlediğimiz her hayat, bizler için de yeni bir tecrübe oluyor. Üstelik bizler gençliğimizde çok zengin ailelerin çocukları olmamamıza rağmen hayatı yaşayabiliyorduk. Arkadaşlarımız ile sosyalleşebiliyorduk. Bugünkü şartlarda ise evlatlarımız daha barınma sorununu çözemiyorlar. Ülke olarak ciddi bir ekonomik kriz içindeyiz, bu çocuklar nasıl olacak, hangi para ile sosyalleşecekler. Biz URİKAD olarak, ülkenin özellikle ekonomik alanda iyi yönetilemediğini farkındayız ama Türkiye Cumhuriyeti’nin laik kadınları olarak bu gidişata sessiz kalmayı göze alamazdık. İmkânımız var ise bunu sadece kendimiz için değil, hayatı her yanı ile yaşamayı hak eden gençlerimize destek verme zorunluğunu hissederek bu yola çıktık. Bu sebep ile sadece burs verip insanların hayatından çekilmiyoruz, onlara hayat yolunda bir rehber de oluyoruz. Birlikte tiyatroya gidip, bazı günler de bir araya gelerek etkinlikler de bulunuyoruz. Hastalıklarda yanlarında oluyoruz. Veliler ne zaman, neye ihtiyaçları var ise çekinmeden gönül rahatlığı ile bizi arayabiliyorlar” sözleri ile ne denli hayatın içinde olduklarını vurguluyor.
Çalışma alanları, sadece çocuk ve gençlere burs sağlamak ile sınırlı olamayan URİKAD’ın aynı zamanda avukattan mimara geniş bir üye yelpazesi mevcut. Her üye kendi çalışma alanındaki gelişmeleri takip ediyor ve bu gelişmeleri, dernek sosyal medyasında yayınlıyor.
Hatta derneğin avukat üyeleri, hayatın her alanını etkileyen, anayasamızda yeni çıkan ya da güncellenen yasaları hukuk dilinden halk diline yorumlayarak, her bireyin kolayca anlayabilmesini sağlıyorlar.
Yine derneğin kendi meslek dallarında uzman kişiler olan üyeleri sayesinde mesleki seminerlere başlayacak olan URİKAD’ın ilk semineri Eylül ayı başında ‘Proje Yönetimi ‘ konusunda sertifikalı bir program olacak.
Tüm sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile işbirliği içinde olan URİKAD, Urla Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü ile birlikte, ilçemizde kadınlarımıza ve çocuklarımıza hizmet veren semt evlerimizin zemin iyileştirmesine katkı sağlamak amacı ile kursiyerlerin kullanabileceği birçok mefruşat malzemelerini belediyemiz eli ile dağıtılmak üzere destek verdiler.
Yürüdükleri yolda yalnız olmadıklarını dile getiren URİKAD Başkanı Tuğba Öztürk “Hem kendi iş hayatımızdaki müşterilerimiz, hem dernek üyelerimiz hem de dernek bağışçılarımız var. Bizler onların iyi niyetlerine aracılık yapıyoruz. Bu da ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluluğun yanı sıra bize olan güven duygusunu her hücremizde hissediyoruz. Bizim bu sorumluluğu kaldırabilecek kudretimiz olduğuna inanan ve bizi el emin gören herkese minnettarız; ilk gün nasıl başladıysak, bugün nasıl devam ediyorsak yarın da aynı özen ve şeffaflık ile bu güvene layık olarak çalışacağız. Toplumsal olaylara duyarlılık ile düzenlenen her etkinlikte sahalarda olduk ve bundan sonra da her zaman bir arada olduğumuz ve yan yana, omuz omuza mücadele ettiğimiz tüm STK’larımıza da teşekkür ederiz. Her zaman belediyeler ile ortak çalışmalara hazırız, seçildiği günden beri büyük bir özveri ile çalışan Belediye Başkanımız Selçuk Balkan’a da yanımızda olduğu için ayrıca teşekkür ederiz” sözleri ile her geçen gün daha da güçleneceklerini hissettiriyor. Bizler de Pencere Haber Gazetesi olarak çıktıkları bu yolda kendilerine başarılar diliyoruz.