Urla Kent Konseyi koordinesinde, Urla Ziraat Odası, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, UrlaDam ve Tarihi Urla Arasta, Malgaca ve Sanat Solağı Derneği’nin paydaşlığında UrlaDam Kültür Sanat Kampüsü’nün beş yüz kişilik açık hava sahnesinde yer numarası bulunmayan alanda koronun Urla halkı ile buluşması sağlanacak.

Şef Yılmaz Özfırat'ın yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosu 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2019-2020'de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü almıştı.

Şef Yılmaz Özfırat depremi takip eden ilk günlerde yardım faaliyetlerinin yoğun olarak yürütüldüğü Urla Kent Konseyi’ni ziyaret etmiş, gönüllülerle kucaklaşmış ve bölgedeki durumu anlattığı bir konuşma yaparak; yedi TIR yardım malzemesi gönderen Urlalılara teşekkür etmişti. Koro ve şefi Yılmaz Özfırat’ın İzmir bölgesindeki faaliyetlerinin desteklenmesi için Urla Kent Konseyi Üyesi Anıl Sencer gönüllü olmuş; Koro ile bağlantıyı kaybetmeyen kent konseyi gönüllüleri o dönemde konser için teklifte bulunmuşlardı.

Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007'de farklı din ve mezheplere mensup sanatçılarla kurulan koro, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma konserleri düzenliyordu. Bu kez koro, konserlerinde depremlerde kaybettiği yedi üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısına şarkılar seslendirecek.

28 Nisan’da UrlaDam’da gerçekleşecek konserin biletlerinin Biletino’da satışa sunulduğunu kaydeden Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, “Urla Enginar Günleri’nin ilk günü, geliri tamamen depremzedelere aktarılacak bu etkinliğe duyarlı tüm Urlalıları bekliyoruz. Çeşitli nedenlerle konsere katılamayacak olan duyarlı vatandaşlarımız bu dayanışmaya Biletino satış platformundaki "katılımsız bilet" seçeneğiyle destek olabilirler” dedi.