Tiryaki çalışmalar hakkında yaptığı açıklamalarında “Öncelikle Urla gibi güzide ilçede, İzmir’in yanında tüm Türkiye’nin gözbebeği olan bir yerde İlçe Başkanı olarak hizmet etme imkânını yakalamak benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı oldu. İlk atandığım günden bu yana Urlalı hemşerilerimizle sürekli olarak bir araya geliyoruz, sorunları ve talepleri ile yakinen ilgilenmeye çalışıyoruz. Birçok meslek kuruluşundan, işinin erbabı, tecrübeli ve Urla için hizmet etme sevdalısı arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz güçlü bir yönetimle yola çıktık. Göreve geldiğimiz günden bu yana 37 mahallemizde, mahalle başkanlarımızı, mahalle yönetim teşkilatlanmasını revize ettik ve yönetimlerini belirledik. Şu anda sandık yönetimlerimizi oluşturmaya başladık ve seçime en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Bunun yanında muhtarlarımızla toplantı yaparak mahallelerimizdeki sorunları ilk ağızdan dinledik. 37 Mahalle muhtarımızın 34 ünün bu toplantıya katılım göstermesi bizleri çok mutlu etti. Katılamayan 3 muhtarımız da sağ olsunlar mazereti olduğunu bildirerek geri dönüş yaptı. Muhtarlarımızdan aldığımız bilgilerle sorunlara çözüm üretmek için hemen kollarımızı sıvadık. Tüm teşkilatımızla, ilk günkü heyecanla her gün hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Onları dinliyor, önerilerini alıyor, sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

AK Parti Urla Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili bilgi veren Başkan Tiryaki “diğer partilerde birçok aday adayı var sizin adayınız yok mu? Adayınız kim?” şeklinde sorularla hemşerilerimizin sürekli içerisinde olduğumuz için doğal olarak karşılaşıyoruz. Şunu samimiyetle belirtmek gerekiyor ki bizim kafamızda belirlediğimiz ve parti üst yönetimlerimize sunduğumuz adaylarımız var ama biz bu işi diğer partiler gibi kritersiz yapmıyoruz. Ak Parti adaylarının belirleme sürecinde birçok dinamik ve aşama söz konusu. Ama çok net bir şey var ki sonuçta partimizin adayı; Urlalı, Urla sevdalısı, ilçemizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını bilen, hemşerilerimizin beklentilerinin farkında olan, en iyi şekilde hizmet edecek bir isim olacak. İşte bu noktada Urlalı hemşerilerimize karşı sorumluluğumuzun farkındayız, parti büyüklerimizle istişare halinde ilçede en doğru adayı belirleme adına titizlikle çalışıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Urla’da iktidar partisinin temsilcileri olarak, tüm detayları düşünüp ve en iyisini ortaya çıkarmanın farkındalığı ile hareket ediyoruz. Urla’da geçtiğimiz birkaç yılda gerçekten çok güzel işlere imza atıldı. Devam eden projelerimiz hızla sonuçlanıyor. İnşallah önümüzdeki seçimlerde hem İzmir’de hem Urla’da AK Belediyecilik kazanacak. Başlanılan çalışmaları daha da geliştirerek hemşerilerimize hizmet ve eser belediyeciliğinin örneğini Urla’dan göstereceğiz.

Artık yılın son günlerini yaşıyoruz, ülkemiz ve milletimiz bakımından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2023 yılını geride bırakıyor, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2024 yılına merhaba diyoruz. Aziz milletimiz başta olmak üzere Urlalı hemşerilerim ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.