14- 17 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023 Balıkçılık Turnuvası’nda ilk gün brifinglerle tamamlandıktan sonra 15 Eylül sabahı açık deniz balıkçılığının bütün ustaları dev balıkların peşinde düştü.

Tuna Masters serisinin ikinci ve final ayağını oluşturan Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023’ün ilk müsabaka gününde denize açılan 52 tekne müsabaka kriterlerine uygun 4 Bluefin orkinos ile karaya döndü.

80 libre yerine 50 libre kalınlığında misina ile Master Class kategorisinde yarışan, Serkan Sezginer, Serdar Sezginer, Can Sezginer ve Veli Yılmaz’dan kurulu FIUME ekibi 152 cm boyunda, 48,85 Kg ağırlığında Bluefin orkinos yakaladı. Master Class kategorisinde yarışan ekipler diğer ekiplere göre %50 ek puan kazanıyor.

Sinan Kuran, Talya Kuran, Kayra Kuran, Kaan Kuran, Halit Aslandağ, Engin Çetinkaya ve Cengiz Tecmen’de oluşan SHAMU ekibinin yakaladığı Bluefin orkinos 161 cm uzunluğunda, 61,50 Kg ağırlığında ölçüldü.

Ahmet Turan, Deniz Aras Korkmaz, Görkem Taşkan, Taşkın Bekiray ve Tanay Tufan’dan oluşan GUSTO MARE ekibi, 167 cm uzunluğunda ve 84 Kg. ağırlığında Bluefin orkinos yakaladı. Balığı yakalayan 13 yaşındaki Deniz Aras Korkmaz turnuvanın ilk ayağı olan StafuPro Tuna Masters TEOS 2023’de 2 orkinos yakalayıp Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

Günün büyük balığı, TORNADO ekibinden geldi. Mahmut Özgener, Can Özgener, Dan Levent, Ethem Çolak, Özdemir Kuran, İsmail Cider ve Recep Can’dan oluşan TORNADO ekibinin karaya getirdiği Bluefin orkinos 187 cm uzunluğunda ve 102,70 Kg ağırlığında ölçüldü.

Günün mücadelesi ise Kalais ekibinde mücadele eden kadın yarışmacıdan geldi. Kıyı balıkçılığı oltasına orkinos vuran Yonca Kotiloğlu’nun yaklaşık 3 saat süren mücadelesi, balığın dişleri ile misinayı kopartıp kaçması ile sonlandı.

Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023 Balıkçılık Turnuvası 16 ve 17 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek müsabakaların ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.