2008’de Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda partneri Damla Kayran ile şampiyon olan ve Cumhuriyet Kupası’nı da kazanan Latin Dansçısı Erkan Oktay vefatının ikinci yılında, Yarımada Kadın Kooperatifi ve Torasan Dayanışma Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği (TORDER) tarafından düzenlenen dans gecesiyle anıldı.

23 Temmuz 2023 günü Urla Klazomenai Otel’de düzenlenen etkinliğe Erkan Oktay’ın annesi Nergis Sarıbıyık, ablası Hale Oktay, Yarımada Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Göçük, TORDER Başkanı Hayal Acımaz, arkadaşları ve dans severler katıldı.

Duygu yüklü olduğunu belirterek gözyaşlarıyla konuşmasına başlayan TORDER Başkanı Hayal Acımaz “sevgili Erkan’ı andığımız bugün çağrımıza kulak vererek katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Erkan’ı unutmayacağız” dedi.

Hale Oktay Dans ve Spor Kulübü Başkanı ve Erkan Oktay’ın ablası Hale Oktay, “rahmetli Kardeşimin vefatı sebebiyle böylesi bir organizasyonda bulunmaktan büyük bir onur ve gurur duydum. Çok zor zamanlar geçirdik. Bu sahnelere birlikte adım atmıştık kardeşimle. 2003 yılından beri birlikte dans ettiğimiz arkadaşlarımız burada. Bu organizasyonun fikri Hayal Acımaz’a ait. Her şeyi onlar yaptı. Beni ve bizleri de misafir ettiler.   Yarımada Kadın Kooperatifi ve TORDER’e Erkan Oktay adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hepinize tek tek teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Erkan Oktay’ın annesi Nergis Sarıbıyık, “rahmetli oğlum Erkan Oktay’ı anmaya gelmişsiniz. Rabbime teşekkür ediyorum bana öyle güzel evlatlar nasip etmiş ki, ben şanslı bir anneyim. Sabır diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yarımada Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Göçük  konuşmasında, “bu gece aslında Hayal’in gecesiydi. Hayal Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi. Ben de Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı’yım aynı zamanda. Bu projeyi sunduğunda dedim ki, “Hayal gel biz bunu daha büyük kapsamlı yapalım. İzmir duysun, Türkiye duysun” dedim. Hayal de “tamam” dedi. Otel de bize bu salonu ücretsiz sundu. Biz bu yola çıktık ama sizleri izlerken gerçekten gurur duydum. Onur duydum. İşte Atatürk’ün gençleri bunlar dedim. Sizleri çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılanlar hareketli Latin ritimleri ile dans hünerlerini sahnede sergileyerek Erkan Oktay’ı andı.