Bıyık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Urlalılar, kıymetli dava arkadaşlarım,

İYİ Parti Genel Merkezi’nin Türkiye çapında tüm il ve ilçe olağan kongrelerinin yapılması kararından sonra İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı olarak Delege Seçimi ve 3. Olağan İlçe Kongresi çalışmalarını başlattık. Gördüğüm lüzum üzerine, mevcut teşkilatımın da olurunu alarak, İlçe Başkanlığına bir dönem daha devam etmek üzere İlçe Başkanlığa tekrar aday olduğumu, İYİ Parti’nin 5. Kuruluş yıldönümünde ilçe binamızda açıkladım.

Bildiğiniz gibi 22 Şubat 2020 tarihinde icra edilen 2. Olağan Kongre sonucunda yeniden İlçe Başkanlığına layık görülerek dava arkadaşlarımın güvenine mazhar olmuştum. Henüz 2 yıl önce kurulmuş olduğu halde, milletimizin takdiri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Gazi Meclis’imizin çatısı altında grubu ile yer alan partimizin bayrağını, Urla’mızda, tabi ki tüm Türkiye’mizde zirveye taşımak maksadıyla, yeni bir vizyon, anlayış, şevk ve heyecanla göreve başladık.  

Göreve başlar başlamaz, Divan ve Yönetim Kurulu içerisinde görev dağılımını müteakip muhtelif ihtisas alanlarında komisyonlarımızın aylık saha faaliyet plan ve programlarını oluşturduk. Ancak, yaklaşık 1 ay sonra, Mart 2020’den itibaren tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzu da etkisi altına alan Covit-19 salgını nedeniyle faaliyetlerimiz zaman zaman kapanmalar, yasaklar ve kısıtlamalar nedeni ile sekteye uğrasa da biz gerekli tedbirleri alarak sahadaki çalışmalarımızı planladığımız şekilde sürdürdük. 

Yasak ve kısıtlamaların olduğu dönemde ayda bir, kısıtlamaların azaltıldığı dönemde 15 günde bir, yasakların kalkması ile de haftada bir Çarşamba günleri düzenli olarak yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte olağan toplantılar ile saha çalışmalarımızın sonuçlarını analiz ettik, bir sonraki haftanın planını gözden geçirdik. Tüm saha çalışmalarını 37 mahalle temsilcilerimizle beraber yürütmeye özen gösterdik.

Değişen ve gelişen Urla’da İlçe Başkanlığımızın yerleşkesi, partimizin büyüklüğüne yaraşır ve vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir yere taşındı. Kullanım alanı ve imkânları açısından Türkiye’nin en büyük ilçe binaları arasında gösterilen yerleşkenin tadilat çalışmaları büyük miktarda tamamlandı. Eksikliklerin giderilmesini müteakip Urla’da ses getirecek şekilde açılışını gerçekleştirmek üzere planlama yapıldı. Mümkünse Genel Başkanımız Meral Hanımefendinin teşrifleri de bizleri çok mutlu edecektir.

11 ana başlık altında, dönem içerisinde icra ettiğimiz faaliyetlerimizin özeti aşağıda sunulmuştur:

1.ÜYE DURUMU: Kongre akabinde başlayan Covid-19 salgınında dahi yasaklar olmadığı sürece planlanan aylarda, haftada iki kez olmak üzere, tüm mahallelerimizi içerecek şekilde   “Parti Standı” açıldı ve vatandaşlarımız parti programımız, ilke ve hedeflerimiz hususlarında bilgilendirilip üyelik işlemleri yaptık. Göreve geldiğimiz 22 Şubat 2020 tarihinde 170 olan üye sayımıza 540 yeni üye ilave ederek, 700'ün üzerine taşıdık.

2.SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ: Seçim ve sandık güvenliği ile ilgili olarak; dönem içerisinde Parti Genel Merkezi’nde ve İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen eğitim, bilgilendirme ve istişare toplantılarının tamamına seçim işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz katıldı.  

28 Mart 2021’de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, İl Başkanlığımız ev sahipliğinde düzenlenen Genel Merkez Seçim işleri Başkan Yardımcısı Sn. Burcu Akçaru tarafından verilen seminere katıldık.

Seçim ve sandık güvenliğinin önemine binaen İl genelinde; sandıkların kurulduğu 37 mahallemizdeki okullar ile bu okullarda kurulacak 163 sandığın tamamına sorumlu ve görevli ataması yapan ve bunu % 100 olarak muhafaza eden ilk ilçe olma şerefine de nail olduk.

Mahalle temsilcileri için hazırladığımız “Mahalle Temsilciliği Görev Dosyası” kapsamında kendilerine okul sorumlulukları verilmiş, sandık görevlileri ile iletişimleri sağlanmış, mahallinde ve ilçe merkezinde sandık ve seçim güvenliği için eğitim planlamaları yapıldı. Kongreyi müteakip ilk iş olarak bu hususta kaldığımız yerden devam edilecektir.

3.ZİYARETLER: Haziran- Temmuz 2021 tarihleri arasında muhtarlarımızın tamamını ziyaret ettik ve kendileri ile mahallelerinin yerel ve genel sorunlarına ilişkin istişarelerde bulunduk. İstişare sonuçlarını rapor haline getirilerek Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Sn. DAYANÇ ve İl Başkanlığımıza takdim ettik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu talep edilmiş, karşılık alınamadığından kendisine takdim edilememiştir.

Bahse konu raporun akabinde 16 Ekim 2021 tarihinde, Urla’da, Grup Başkan Vekilimiz Sn. Müsavat Dervişoğlu muhtarlarımız ile bir araya gelerek söz konusu sorunlara ilişkin karşılıklı münazaralarda bulundu. Kongreyi müteakip Sn. Dervişoğlu tarafından hazırlanan altı günlük takvim ve program dahilinde muhtarlarımıza ziyaret planlandı.

Muhtelif tarihlerde Grup Başkan Vekilimiz Müsavat Dervişoğlu, İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar ilçemizi ziyaret ederek Urlalı vatandaş, esnaf, çiftçi, muhtar, kooperatif, oda ve STK’lar ile bir araya geldi, üye stantlarımızda bulundu, yeni üyelerimize parti rozetini taktı.

Güzel Urla’mız bünyesinde düzenlenen, Bağbozumu, Uluslararası Enginar, Zeytin Barış, Barbaros Oyuk, Özbek Ot ve Bahar gibi geleneksel şölen ve festivallerin tamamına iştirak ettik. İzmir Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve İl Yöneticilerimizin teşrifleriyle de halkımız nezdinde partimiz adına ayrı bir katma değer sağlandı.

Urla Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği’ne atanan Sn. Murtaza Dayanç, dönem içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Zeynep Erdoğan ve İsmail Duman’a makam ziyaretleri yaptık. 

Dönem içerisinde; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Dünya Alevi ve Bektaşi Dernekleri Konfederasyon Başkanı, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, İzmir ilçe başkanlarımız, İYİ Parti Etimesgut İlçe yöneticileri, Almanya Berlin İYİ Parti Gençlik kolu üyeleri, Urla genelindeki STK’lar, Oda ve Kooperatif başkanları, Kent Konseyi, Muhtelif Dernekler ve Urlalı vatandaşlarımızı ilçe binamızda ağırladık.

11 Mart 2022’de, Urla Ziraat Odası Başkanlığı ve Zeytin Platformu tarafından düzenlenen “Zeytinime Dokunma” temalı basın bildirisine iştirak edildi ve üreticilerimize olan desteğimizi sürdüreceğimiz bildirildi.

14 Temmuz 2021 tarihinde Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin, 20 Mart 2022 tarihinde Urla Motorlu Araçlar ve Şoförler Esnaf Odası’nın, 31 Mart 2022 tarihinde Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Urla ADD Başkanlığı’nın başkanlık seçimlerine ilişkin davetlere icap edildi. Yeni seçilen başkanlara tebrik mesajları gönderildi, makam ziyaretleri yapıldı.

Dönem içerisinde Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Urla Motorlu Araçlar ve Şoförler Esnaf Odası, Urla Ziraat Odası, Urla Kent Konseyi, Urla genelindeki dernekler ziyaret edildi, partimizin esnaf, sanatkar, çiftçi, aile, kadın ve çocuklar ile yerel sorunlara ilişkin projeleri anlatıldı, kendilerinden aldığımız bilgi ve sorunlar not edildi.

4.MİLLİ GÜNLER VE BAYRAMLAR: 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 12 Eylül Urla’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına iştirak edildi, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerde Atamıza partimizin çelengi sunuldu, Yıldıztepe Şehitliği’nde düzenlenen şehitlerimizin anma merasimleri ile Urla Kültür Merkezleri’nde düzenlenen anma etkinliklerine iştirak edildi.  9 Eylül İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü münasebetiyle İl Başkanlığımızca düzenlenen etkinliklere iştirak edildi.

Dini bayramlarımız, Ramazan ve Kurban bayramlarında Kaymakamlığımızca düzenlenen bayramlaşma etkinliklerine iştirak edildi. İlçe merkezimizde de bayramlaşma programları düzenleyerek yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve vatandaşlarımız ile beraber olundu.

5.ÖNEMLİ BAYRAM, GÜNLER VE HAFTALAR: Türk tarihine mal olmuş; başta Atatürk’ümüz olmak üzere devlet adamı, siyasetçi, sanatçı, komutan, bilim ve iş insanı tüm büyüklerimizin ölüm yıldönümlerinde sosyal medyada anma mesajları yayınlanmış, mülki makamca düzenlenen etkinliklere katıldık.

Ahıska, Urumçi, Hocalı, Srebrenitsa, Kıbrıs Katliamları gibi tarihimizde maruz kaldığımız işkence, sürgün, katliam ve soykırımları lanetleyen mesajlar yayınlandı. Bunları unutmamak ve unutturmamak adına basın açıklamaları yapıldı.

Kadın hakları, insan hakları, çocuk hakları, hayvan hakları, doğaya ve yeşile saygı gibi önemli günlerde farkındalık mesajları yayınlandı.

24 Kasım Öğretmenler, 14 Mart Tıp, 27 Mart Dünya Tiyatro, 8 Mart Dünya Kadınlar, 25 Nisan Kara Şehitlerini Anma, Anneler ve Babalar, Dünya Engelli ve Sakatlar, Çalışan Gazeteciler, Avukatlar, Sivil Savunma, İstiklal Marşının Kabulü, Tüketici Hakları, Çiftçiler, Eczacılar, Hemşireler, Hava Şehitlerini Anma, Lozan Anlaşması, 30 Haziran Atamızın Urla’ya gelişi, 19 Ekim Muhtarlar, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele, 3 Mayıs Türkçülük günü gibi önemli günler; Yeşilay, Yaşlılar, Orman, Polis, Engelliler, Sağlık, Zafer, Trafik, Turizm, Vergi, Dünya Çevre, Şehitler ve Gaziler, Kızılay, Atatürk’ü Anma, Öğretmenler, Ahilik, Deprem gibi önemli haftalar ve Tıp, Kabotaj, Nevruz, Hıdırellez, Bahar, Türk Dil, Basın Bayramı gibi önemli bayramlarımız kapsamında; farkındalık mesajları yayınlandı, meydanlara inildi, çelenk merasimlerine iştirak edildi, partimiz adına ilgili STK ve kamu kurumları ziyaret edildi ve düzenlenen sergi, sempozyum ve toplantılara katılım sağlandı.

6.BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER: 21 Aralık 2020 tarihinde, İl Başkanlığımız, Sosyal Medya Performansı konusunda Urla İYİ Parti Sosyal Medyadan Sorumlu Personelimizi ödüllendi.

11 Şubat 2022 tarihinde, İzmir İl Basın Komisyonumuzun olağan istişare toplantısına Basın-Yayın ve Medya’dan sorumlu Başkanımız iştirak etti. Kendisi İl Basın Komisyonuna seçild.

4 Haziran 2021 tarihinde Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay tarafından, “Her Kan Bağışı 3 Can Kurtarır” sloganı ile başlatılan kampanyaya aktif katılım sağlandı.

7.KADIN KOLLARI: Urla Kadın Politikaları Başkanlığımız tarafından seçim çalışmalarına dönük bir program dâhilinde ev ziyaretlerinde bulunuldu.

İyi Parti İzmir Kadın Politikaları Başkanı Sn. Serap Özöktem ve beraberindeki heyetin muhtelif tarihlerdeki Urla ziyaretlerinde Urlalı kadınlarımız ile beraber olundu, partimizin aileye, çocuklarımıza, kadınlarımıza dönük projeleri, kadın hakları, kadına şiddet ve İstanbul Sözleşmesine ilişkin ilke ve hassasiyetleri anlatıldı.

06-07 Ekim 2022 tarihlerinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Sn. Ünzile Yüksel ve yöneticilerinin İzmir ziyaretine iştirak edildi, düzenlenen “Kapı çal - gönül al” projesi bilgilendirme toplantısına ilçe başkanlığımızın ilgili personeli ile katılım sağladı.

8.GENÇLİK KOLLARI: Yeniden teşkilatlanan Urla Gençlik Kollarının ilk toplantısı 19 Mart 2022 tarihinde icra edildi ve alınan kararlar çerçevesinde; Gençlik Politikaları Başkanımız başkanlığında gençlik heyeti ile gençlerimize dönük üye kaydı ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

25 Eylül 2021’de, İl Başkanlığı İYİ Gençlik İzmir Görev Belgesi Takdim törenine iştirak edilerek Urla Gençlik Görev Belgesi alındı. İl Başkanlığımız bünyesindeki İYİ Gençlik programlarının tamamına iştirak edildi.

9.SOSYAL MEDYA: İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı’nın WEB sayfası (www.iyipartiurla.org) hayata geçirildi, partimiz genel merkez, il başkanlığı ve ilçe başkanlığına ilişkin tüm haber, duyuru ve üye kaydı işlemlerinin buradan takibi sağlandı.

İlçe Başkanlığımızın facebook,  instagram ve twitter genel ve ilçe gençlik hesapları ortalama 1000 üyesi ile aktif olarak kullanılmaktadır. Genel merkez ve il hesapları aktif olarak takip edilmektedir.

İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığının GoogleMap’de yeni adresi aktif hale getirildi. Arama miktarları incelendiğinde aylık ilçe başkanlığımız sorgulama miktarı 600-700 arasında olduğu görülmektedir.

10.SEMİNER, SEMPOZYUM VE TOPLANTILAR: 10 Mart 2021 tarihinde, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, İl Başkanlığımız ev sahipliğinde düzenlenen “Ekonomi ve Kalkınma Politikaları” konulu İzmir buluşmasında, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Sn. Ümit ÖZLALE, Ekonomi Politikaları Başkanı Sn. Erhan Usta, Başdanışmanımız Sn. Milletvekili Aytun Çıray ve Grup Başkan Vekilimiz Sn. Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile birlikte olundu.

08 Nisan 2021 tarihinde, İl Başkanlığımızı ziyaret eden İYİ Parti STK Başkanı Sn. Burak Akburak ile STK’ların önemine binaen düzenlenen toplantıya iştirak edildi.

25 Aralık 2021’de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Sn. Ümit Özlale tarafından verilen İYİ Parti Kalkınma ve dijital dönüşüm (ARTAGAN) Projeleri konulu toplantıya iştirak edildi.

08 Ocak 2022 tarihinde, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, İl Başkanlığımız ev sahipliğinde düzenlenen İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Sn. Bahadır Erdem tarafından verilen “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu panele iştirak edildi.

19 Şubat 2022’de, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, İzmir Milletvekillerimizin katılımı ile İl Başkanlığımızca düzenlenen “Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı”na iştirak edildi.

28 Mart 2022 tarihinde, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, Genel Merkezimizin katılımı ile İl Başkanlığımızca düzenlenen genel bilgilendirme toplantısına iştirak edildi.

14 Haziran 2022 tarihinde, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, İl Başkanlığımızın ev sahipliğinde Siyaset Akademisi Başkanı Sn. Yüksel Korkmaz tarafından verilen “Liderimizin İzinde AzKaldı” konulu eğitimine iştirak edildi.

11.DİĞER FAALİYETLER: 21 Haziran 2020 tarihinde İYİ Parti İzmir 2. Olağan Kongresi’ne il nezdindeki delegelerimizle iştirak edildi. Yeniden seçilen Başkanımız Hüsmen Kırkpınar ve İl yönetim kurulu 27 Temmuz’da makama yaptığımız ziyaret ile tebrik edildi.

20 Eylül 2020 tarihinde Partimizin Genel Merkez 2. Olağan Büyük Kongresi’ne iki delegemiz, İlçe Kurucu Başkanımız ve İlçe Başkanımız ile iştirak edildi. Genel başkanımız Sn. Meral Akşener tüm delegelerin oyu ile Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

30 Ekim 2020 tarihinde, 6,6 büyüklüğünde vuku bulan İzmir depreminde kaybettiğimiz 114 canımız bizleri derinden etkiledi.  Depremden etkilenen vatandaşlarımız için vakit kaybetmeksizin organize olan İl Başkanlığımız tarafından Manavkuyu’da tesis edilen “Deprem Yardım Merkezi” ile irtibat halinde olundu, 1-4 Kasım 20202 tarihleri arasında Urla çapında başlattığımız yardım kampanyası ile toplanan nakdi ve ayni yardımlar gecikmesizin İl Başkanlığı Yardım Merkezi’ne iletildi.

Gelenek ve dini vecibemiz gereği; gerek İl Başkanlığımızca gönderilen, gerekse tarafımızca tedarik edilen yardım kolileri Urla’mızda ihtiyaç sahiplerine iletildi, iletilmeye de devam edilecektir.

İl Başkanlığımız ve Urla Kaymakamlığı tarafından düzenlenen vatandaşlarımızla beraber iftar yemeklerine iştirak edildi.

İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı olarak dönem içerisinde iki defa (12 Eylül 2021 ve 29 Mayıs 2022) BİRLİK VE DAYANIŞMA adı altında üye ve Urlalı vatandaşlarımız ile birlikte kahvaltılı toplantılar icra edildi. Yine İzmir İl Başkanlığımız, İlçe Başkanlıkları ve Urla STK’larınca düzenlenen yemekli toplantıların tamamına iştirak edildi.

Urla sınırları içerisinde Balıklıova, Yağcılar, Demircili ve Çeşmealtı mahallelerinde düzenlenen “Milli Ağaç Dikme” faaliyetlerine iştirak edildi. Ağaçlar dikildi.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Partimizin dönem içerisinde icra edilen 3. Alsancak-İzmir, 4. Haliç-İstanbul kuruluş şenliklerine iştirak edildi. Bu sene Ankara’daki etkinlikler Amasra maden faciası nedeni ile iptal edildi. İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığınca, kuruluş yıl dönümümüz Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Urlalılarla beraber, sade bir törenle kutlandı.

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in İzmir ve civar illerde düzenlediği esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin tamamında ve Denizli Mitinginde hazır bulunduk.

Sonuç olarak; Türkiye’nin ve Dünya’nın gözdesi olan Urla’mızda, İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı olarak, sahada ve değişik platformlarda, yukarıda arz etmeye çalıştığımız faaliyetler ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Urla’da da halkının UMUDU olduk, Allah’ın izniyle ve Sayın delegelerimizin takdiri ile olmaya da devam edeceğiz.

Geçtiğimiz dönemde yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı olduğu bizim siyasetimizin “Önce Urla, Önce Urlalı” diyenlerin siyaseti olduğu unutulmamalıdır.

Tüm Urlalı hemşerilerime, dava arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.”