17 Nisan 1940'ta dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç 'un önderliğinde kurulan ve Türkiye'nin ekonomik toplumsal ve kültürel gelişiminde belirleyici rol oynayan Köy Enstitülerinin 84. kuruluş yıl dönümü kapsamında;

İzmir Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin Fotoğraf Sergisinin Açılışı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Urla Eğitim İş,  Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği ve Urla CHP Kadın Kolları’nın katılımıyla Urla Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldı.

İzmir Yeni kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Başkanı Özgün Utku, Köy Enstitüleri kuruluş amacını ve bu serginin amacını açıklayarak yaptığı konuşma sonrasında sergi Özgün Utku (İzmir Yeni Kuşak Köy Enstitüleri ) Enver Karanfil (ADD), Sibel Bavli (ÇYDD) ve H. Cemil Doğru (Eğitim İş) tarafından birlikte açıldı. Hafta boyunca açık kalacak fotoğraf sergisinde her fotoğrafın ayrı bir öyküsü bulunmakta. Türkiye’yi adım adım dolaşan sergi adeta Cumhuriyet Tarihi Albümü.

Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü Programı 20 Nisan Cumartesi günü Barbaros Mahallesi’nde aşağıdaki programla devam edecek.