CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 18 Ekim Çarşamba günü İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri Münir Sirhan Özen, Semiha Güneş, Ali Talak, Ali Kara ve Mehmet Selim Tan ile görüştü.

İz Gazete’nin haberine göre Kılıçdaroğlu İZSİAD heyetine, “Ahmet Akın’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına dair söylentiler nereden çıkıyor?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu daha sonra Ahmet Akın’ı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday göstereceklerini söyledi.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt da Kılıçdaroğlu’na İzmir adaylarının kim olduğunu sorunda “Peki İzmir adayınız kim?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu da “Tunç Soyer elbette adayımızdır” cevabını verdi.

Soyer de görevine devam etmek istiyor

1 Eylül’de de Medyascope‘a konuk olan Tunç Soyer, görevine devam etmek istediğini Gökçe Çiçek Kösedağı’na anlattı:

“İzmir’in dinamiklerini anlamak zor bir süreç. Bütün bu sürecin sonunda bir dönem daha belediye başkanlığı yapma imkânı bulursam devam etmekte olduğum fikirler için çok iyi olur. Görevimi bir dönem daha sürdürmek istiyorum. Eğer genel merkez uygun görür, adaylığımızı takdir ederse seçim yarışına gireceğiz ve o seçim yarışında olabilen en geniş zemini yaratarak olabilecek en geniş ittifakı yaratarak seçime girmeyi hedefliyoruz.”

Tunç Soyer ile söyleşi: “İzmir’i dünyanın en güçlü liman kenti yapmak için yeniden adayım”

İYİ Parti’nin adayı Ümit Özlale

2024 Yerel Seçimleri’nde İzmir’de kıyasıya yarışın yaşanacağı görülüyor. İYİ Parti yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararı aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 20 Eylül’de yerel seçimlerde Ümit Özlale’yi İzmir’de aday göstereceklerini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, Özlale’nin İzmir için çalışmalara başladığını söyledi.

Akşener resmen duyurdu: Ümit Özlale İzmir’in adayı

Özlale’nin adaylığı İzmir’de nasıl karşılandı?

Medyascope yayınında Ümit Özlale’nin adaylığını değerlendiren İzmir Dokuz Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, “Özlale profil olarak CHP seçmenine yakın olabilecek eğitim altyapısına uygun bir aday. Ama İYİ Parti genel seçime girerken İzmir’de yaptırdığı anketlerle oylarının yüzde 22-25 bandına kadar çıktığını söyledi. Fakat Akşener’in masadan kalkması yüzde 10’lara kadar geriletti. İYİ Parti burada potansiyeldi. Öte yandan Ümit Özlale de çok iddialı” dedi.

Ümit Özlale’nin söylem değişikliğine gittiğini söyleyen Sefiloğlu, “Tunç Soyer’i yere göğe sığdıramazken şimdi çok acımasız eleştirilerde bulunuyor” diye konuştu.