Küresel ısınma etkisiyle Küçük Menderes Havzası’nda su oranının düşmeye başlaması üzerine bölge genelinde ruhsatsız artezyen kuyularının kapatılıp ceza kesildiğini belirten Uslucan, özellikle Urla’daki tarımsal arazilerin çoğunun altyapı eksikliğinden şebeke suyuna erişiminin olmadığını vurgulayarak su affı talep etti.

Urlalı çiftçilerin, vatandaşların, STK ve siyasi parti temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında uygulamanın durdurulması ve engellenen ruhsat taleplerinin kabul edilmesini gerektiğini öne süren Uslucan şu ifadeleri kullandı:

“Urla yarımadası tarım ve hayvancılık için suya ihtiyaç duymaktadır. Urla’mıza verilen su miktarı çok azdır… Bu çiftçiyi, Urla’daki zirai tüm faaliyetleri zor durumda bırakmaktadır.

Urla 70400 hektar yüz ölçümüne sahiptir. Bu toprakların 8600 hektarında tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Bu kısıtlı tarıma rağmen suya ulaşmak zorlaşmaktadır. Domates, enginar, bamya, çiçekler ve hayvanlarımızın suya ihtiyacı vardır. Çiftçinin desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde su Urla’da ulaşılmaz olmuştur.

Tüm havzalarda tarımsal kuyular yasaklanmıştır.

Ege’de susuzluk çektiğimizi lütfen duyun. Tarımsal sulamayı teşvik edin ucuz suya ulaşmamızı sağlayın. Tarım için açılan kuyulara af çıkarın, tarımsal kuyu açmanın önündeki engeli kaldırın. Tarımsal kuyuları kaçak duruma sokmayın. Urla’da su barışını sağlayın.

Urlalı çiftçiler olarak tarım için, hayvanlarımız için, yaşamamız için, çiçeklerimiz, bamyamız, enginarımız için, hayat için su istiyoruz…”