EĞİTİM İŞ Urla Temsilcisi Sevim Kaya tarafından okunan basın açıklamasında; “Urla’da örgütlü bulunan 4 sendika olarak bir araya geldik ve ortak basın açıklaması yapmak için karar almıştık ama iki sendika mazeret beyan ederek basın açıklamasında olmayacaklarını belirttiler. Bu yüzden EĞİTİM İŞ ve EĞİTİMSEN el ele vererek Eğitim emekçilerinin sorunlarını dile getirmek için meydandayız.

Emekçilerinin kariyer sorunu yoktur! Eğitimcilerin düşük maaş, konut, ulaşım, öğle yemeği, psikolojik ve fizikse şiddet, örgütsel adaletsizlik, liyakat, itibar kaybı ve her geçen gün pula dönen tüm eğitim çalışanlarının alması gereken eğitim-öğretim tazminat sorunu vardır. Öğretmenlik Uzmanlık Mesleğidir!

Eğitim Çalışanları olarak Eğitimcilere Saygı Diyoruz! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı İptal Edilsin! Kariyer Sınavı İstemiyoruz.

Eğitimcilerin sorunlarının Eğitimcilerin olduğu masada çözüleceğine inanıyoruz. Bakanlığımız, Eğitim Emekçilerini temsil eden tüm eğitim sendikalarını masada bir araya getirsin ve sorunlarımız, bu masada çözülsün.

Eğitim Emekçilerinin ayrımsız olarak, enflasyon karşısında güncellenmiş miktarda Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği ödenmesini talep ediyoruz. Hazırlı Ödeneği Tüm Çalışanlara!

Öğretmenlik Uzmanlık Mesleğidir! Kariyer Sınavı İstemiyoruz! Hazırlı Ödeneği Tüm Çalışanlara!” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasına Urla STK ve siyasi parti temsilcileri de katılımlarıyla destek verdi.