İlişiğini kestikten sonra Yayınladığı yazılı mesajla Urlalılara veda eden Kaymakam Dayanç,

“Kıymetli hemşerilerim,

Devletimin bana verdiği imkânla, tam iki yıl sekiz ay şanla-şerefle, severek görev yaptığım güzel Urla'mızdan tayinim çıkmış olması nedeniyle ayrılıyorum. Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili olarak bu süre zarfında gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden tüm ekip arkadaşlarımla birlikte kadim kent Urla'mıza ve kadirşinas Urlalı hemşerilerimize en güzel şekilde hizmet etme gayretinde olduk. Özverili çalışmalar neticesinde belki de yirmi yılda yapılamayacak projeleri bu iki yıla sığdırmış olmamız ve ortaya çıkan güzel eserler, halkımızla kurmuş olduğumuz etkili iletişim, sivil toplum kuruluşlarıyla yapmış olduğumuz verimli iş birliği gibi hususlar gurur kaynağımız olmuştur. Bu anlamda benimle yol yürüyen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca çok şükür ki devlet vakarına yaraşır şekilde davranarak adaletten ve hukuktan asla sapmadık, sınırlı kamu kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak kamusal hizmetler için seferber ettik, kişiselden ziyade kamu menfaatini ön planda tuttuk, kamunun malına sonuna kadar sahip çıkarak kimsenin talan etmesine izin vermedik. Samimiyetle ifade etmek isterim ki Urla'mızı ve Urlalı hemşerilerimi çok sevdim, o yüzden ilçemizin değerine değer katmayı ve kendi eko sistemi içerisinde bir turizm vizyonu çizmeyi vazife bildim. Bu süreçte belki yorulduk, yıprandık, hırpalandık ama olsun bu hizmetlere değerdi... Devlet taassubu ve vatan aşkı da bunu gerektirir... Belli bir dinamizme kavuşan ve Türkiye'nin göz bebeği yerlerden biri haline gelen Urla'mızın ucuz hesaplarla, dedikodu, gıybet ve iftirayla kaybedecek bir dakika zamanı yoktur.

Bundan sonra her kim ki kendi menfaatleri uğruna Urla'yı böyle bir kısır çekişmenin içine çekiyorsa bilin ki Urla halkına zarar vermeyi kendisine şiar edinmiştir... Unutmayalım ki aslolan kişisel değil, kamusal menfaatlerdir... Belediyecilikte de bu anlayış tam olarak tesis edilirse, kısa zamanda elbet çok işler başarılması tesadüf olmayacak, sonuçta halk da bundan kazançlı çıkacaktır.

Şimdi ayrılık vakti ama bu sadece fiziki bir ayrılık, gönüllerimizin bir olduğunun bilinmesini isterim. Her nerede ve hangi görevde olursam olayım kapım ve gönlüm her zaman Urlalı hemşerilerime sonuna kadar açık olacaktır. Sizleri çok seviyor, bir kardeşiniz olduğumu bilmenizi istiyor, güzel Urla'mızda güzel hizmetlerin devamını diliyorum.

Kalın sağlıcakla...” ifadelerini kullandı.