“Atatürk’ün olduğu yerde her zaman ümit vardır ve Atatürk Anadolu’da ebediyen yaşayacaktır.”

Ya 2021’in sonlarında, ya 2022’nin başlarında GÖZLEM Gazetesi’nde yazarken, “Büyükşehir Belediyesi’nden bilgisayarıma gelen bültende özetle “Urla’nın asfalt sorunu bitti” anlamına gelen bir haber düşmüştü.

Hem hayret etmiş, hem de gülmüştüm. Zira 1990’lı yılların başlarından beri Urla’da Gazeteciler Sitesi’nde ve son yıllarda da o sitenin yanı başındaki Demren Sitesi’nde oturuyordum. “Bitti” denilen sorun bitmemişti, nitekim son iki yılda daha da büyüdü.

Örnek olarak yazıyorum, İzmir’den İskele’ye girişin başladığı Kalabak’dan, İskele – Urla “ağaçlı yol” bağlantı çıkışına kadar olan “Çayır Mevkii’nin ara sokaklarının ‘bitti’ denilen asfalt sorunu haberinin ‘gerçek olmadığını gösteren’ yığınla örneği” ile dolu idi. Hâlâ da dolu…

Üstelik, “önce doğalgaz, sonra elektrik şirketlerinin ‘bağlantı hatlarını geçirmek için enlemesine kazdığı yüzlerce (acaba binlerce mi?) yarığı, doğru dürüst kapatmadan, üzerlerini asfaltlamadan bırakıp gitmelerinin” (ki, bunu yapmak zorundaydılar) seyredilmesi de “bu sokaklarımızın yağışlı havalardaki rezaletine, otolarımızın alt takımlarındaki harabiyeti de eklemez” mi?..

Yağışların “çamurlu gölcükler” ürettiği “asfalt(!) sokaklardan çocuklarının okullara gidişini seyreden ana babaların neler düşünebileceğini yazmak bile istemiyorum, bütün kış boyu…

Diyelim ki, “Urla halkının seçtiği Belediye Başkanı, “talihsiz bir gelişme ile” görevden alındı ve ilçemiz “başkansız” bırakıldı ve Urla’da bazı hizmetler askıda kaldı.

Ne var ki, yerine “kayyum olarak” atanan Kaymakamımız “sorunları dinleyen, çözmek için elinden geleni yapan, iyi işlere imza atan” bir başkan oldu ama sokaklara kadar uzanamadı. İşte bu süreçte, “neden devreye ‘Belediye’nin çoğunlukta olan’ CHP’li üyeleri girmedi, giremedi?..”

Neden, Kalabak – İskele Caddesi son 10 – 15 yılda birkaç defa elden geçirilirken, o caddeye çıkan sokakların “çıkış bağlantıları bile” doğru dürüst yaptırılmadı, içerilere doğru girilemedi ve de Doğalgaz ve Elektrik Şirketlerine “enlemesine delerek bırakıp gittikleri yarıkların yamaları” yaptırtılmadı?..

“Onlar yapmayacaksa”, Belediye neden kendisi yapmadı; öylece bırakıldı?..

Kalabak/ İskele / Ağaçlıklı yol güzergâhındaki acıklı durumu “örnek olarak” yazageldim. Ama Urla’nın orasında burasında “benzer durumlara” hem de çok sık rastlamak sürpriz değil!..

Evet, Urla “çağdaş ve güzel bir belde olma yolunda” patlama yapıyor; ama “belediye hizmetlerinin aynı ölçüde verildiğini” söylemek mümkün mü; bilmiyorum…

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bir gün “habersiz Urla’ya gelip” şöyle “İçi görünmeyen’ bir otomobil” ile etrafı, sokakları, caddeleri denetlese, “kendisine gösterilmeyen gerekenleri” görecek…

Urla’da yaşayanlar olarak bekliyoruz…