Seçime gidilirken “ülkenin üzerine çöken ‘siyasetin puslu ve koyu gri havasının’ 85 milyonu gerdiği” günlerin birinde, İzmir’de “bütün siyasetçilere ve siyasetin gerdiği, ayrıştırdığı ve birbirine düşürdüğü büyük kitlelere ‘örnek olacak’ siyasette sevgi / saygı / kardeşlik ışığı” parladı.

İktidar Partisi ile Ana Muhalefet Partisi İzmir İl başkanları, bir araya gelerek kucaklaştılar ve “birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları” verdiler.

87 yaşındaki bir TC vatandaşı ve 68 yıllık bir gazeteci olarak, “sağduyuya en çok ihtiyacımız olduğu bir süreçte” iki Başkanımıza, verdikleri ve “herkesin ders alması gerektiğine inandığım” ortak mesajları için teşekkürün de ötesinde şükranlarımı sunarım…

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “son günlerde İzmir’de yaşanan ‘siyasi alt yapılı’ şiddet olaylarının” altını çizerek “Yaşanan olaylar nedeniyle, biz her iki il başkanı da nereden gelirse gelsin, hangi sebeple, bahaneyle üretilirse üretilsin, şiddetin olmamasını istiyoruz. Tabii ki siyasi rekabet olacaktır ancak herhangi bir gencimizin burnu kanamadan bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz. Seçim gününe kadar İzmir'den tüm Türkiye'ye kardeşlik ve barış mesajı vermek istiyoruz. İnşallah hiçbir tartışma şiddet olayı yaşanmadan seçim sürecini bitireceğiz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da “uzun yıllardır hasret kaldığımız bir siyaset penceresini yeniden açarak”, sadece İzmir’de yaşayanlara değil, bütün Türkiye’de “bugünün gerilimli günlerini” yaşayan ve yaşatanlara, “siyasette ne olması, siyasetin nasıl yapılması gerektiğini” anlatan bir mesaj verdi:

“Şenol başkanım beni aradı, 'Bir görüşme yapalım' diyerek, nezaketli bir şekilde davet etti. Her zaman telefonla görüşerek, istişare ederek birçok konuyu ele alıyoruz. Biz, her iki partinin il başkanı olarak; güzel İzmirimizde birlik, beraberliği, kardeşlik hukukunun gerektirdiği davranışları her zaman destekleyen, şiddete karşı dik duran, kimsenin üzülmesini istemeyen iki il başkanıyız. Partilerimizin de davranışlarının bu şekilde olacağına inancımız tamdır. Her zaman kardeşlik, hukuk çerçevesinde güzel İzmir'imize yakışır şekilde seçime gidiyoruz. Şehrimizin marka değerine, kardeşliğine, beraberliğine sıkıntı çıkartacak hiçbir şiddeti, hiçbir olumsuz eylemi kabul etmiyoruz. Biz İzmir için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz, kazanan İzmir olacak.”

Tekrar tekrar teşekkürler ve şükranlar Saygılı ve Aslanoğlu başkanlarım…