68 yıldır “spor da yazan” bir gazeteciyim, geçen hafta cumartesi günü “Seferihisar’ın Sığacık’ında yapılan” bir yarışmanın ödül törenine gittim. Hemen itiraf edeyim; böyle bir yarışmayı ilk defa gördüm, ilk defa yazıyorum…

Patron Göksel Kayseri önceki haftanın başında “Öcal Abi, cumartesi günü Seferihisar Sığacık’ta  ‘iki etaplı Tuna Masters serisinin ilk ayağını oluşturan Uluslararası StafuPro Tuna Masters TEOS 2023 yarışmasının ödül töreni’ var, gider miyiz” dediğinde, acaip acaip yüzüne baktım; zira “bu adı ve yarışmayı” ilk defa duyuyordum.

Göksel “Denize açılan aralarında yabancıların da olduğu 53 tekne, müsabaka kriterlerine uygun olarak yakalan 9 Bluefin orkinos ve 2 kılıçbalığı ile karaya döndü. Kazananlara verilecek ödüllerin töreni var” diye devam edince “Gidelim” dedim ve gittik…

Yukarıdaki fotoğraf gittiğimin belgesidir; Ortada oturan benim, sağımda “gazetecilikte ve gazete fotoğrafçılığında ‘duayen’ meslektaşım” Kenan seven, solumda gazetemizin sahibi “patron” Göksel Kayseri’nin kardeşi Gökhan var.

Seferihisar Marinası’ndaki tören alanı bir mahşer… Çocuklar, gençler, ihtiyarlar, erkekler, kadınlar… Karşıda koca bir perde… “Balıkların yakalanışlarını, teknelere alınışlarını” seyrediyoruz… Kenan kardeş ile beraber “Keşke balıkların kancalarla kan revan içinde tekneye alınmaları gösterilmese” diyoruz.

Perdeden “diskoteklerle yarışacak” bir müzik yaylıyor, koca koca hoparlörlerden… Ne yalan söyleyeyim; kafam şişer gibi oldu. Kenan’a ve Gökhan’a sordum, onlar da gülerek “bizimki de” dediler…

Derken tören başladı; “Değeri milyonlar eden teknelerle yakalanan koca koca balıklar” tartıldı, ölçüldü, biçildi, sonunda en ağırlar, en uzunlar, en şişmanlar” ortaya çıktı; puanlar verildi, ödülü aileleriyle beraber resimler çektiren yakalayanlar aldı. “Yakalanan” ölü orkinoslar, kılıçbalıkları ise organizasyonun gelecek hafta yapılacak ikinci ve nihai “Alaçatı etabına katılacak olan yarışmacılara, ailelerine ve organizasyonun orada yapılacak nihai ödül törenine gelecek misafirlere ziyafet olmak için” buzhanelere taşındı…

Alaçatı etabında “iki etabın toplam kazananı” belli olacak ve “gelecek seneki yarışmaya kadar ‘altın kemeri’ taşıma” hakkına kavuşacak… Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde olduğu gibi…

Bu arada yarışmanın iki organizatörüyle de tanıştık. Murat İğriboz, töreni baştan sona mikrofonundan anlatırken, tartı ve ölçü yönetimini de yaptı; bu arada da esprileri de unutmadı.

15 yıl önce Alaçatı’da başlayan (7 sene sonra Seferihisar etabı da yarışmaya eklenmiş) yarışmanın ikinci organizatörü de “o yıldan beri” İtalyan Elvio Penetti imiş. Doğrusu yıllarca futbol, basketbol takımlarımızın yabancı hocalarının kulakları çınlasın, “onlar, doğru dürüst 3 cümle bile öğrenemezken”, Elvio Penetti, “bizim gibi” Türkçe konuşuyordu; tebrik ettim.

Bu arada gözlerim aradı ama, “yarışma, Belediyesinin himayesinde yapılmasına rağmen”, ödül törenine Belediye Başkanı gelmemişti; yazık!..

Yarışmanın ikinci ve son etabı, Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023, Raymarine ana sponsorluğunda, MarinAlaçatı ev sahipliğinde ve Çeşme Belediyesi himayesinde yapıldı ama ben gidemedim. “Rekorların kırıldığı” bir yarışma olmuş. Yarışmanın izlemeye gelenlere ve yarışmacılara hediyesi olan Fatih Erkoç – Garo Mafyan ikilisinin konserini kaçırdığıma da üzüldüm. Bu arada “rekor kıran ekiplerden birinin reisi olan” sevgili dost Mahmut Özgener’i tebrik etme fırsatını da kaçırdım.

Ve de… StafuPro Tuna Masters TEOS 2023’te 617 puan alan, buna Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023’te aldığı 2658 puan ekleyerek 3277 puanla rekor kırıp “bir yıl taşımak üzere” Tuna Masters Altın Kemerinin yeni sahibi olan, ayrıca 2 etapta toplam 11 balık yakalayıp bir başka rekor daha kıran ve ödüllerini Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın elinden alan GUSTO MARE ekibini de alkışlayamadım.

İnşallah seneye!...

NOT: Yarışmanın haberini ve sonuçlarını sevgili Göksel Kayseri’nin kaleminden gazetemizde okuyacaksınız.