Pencere Haber Gazetesi ve onun patronu Göksel Kayseri ile tanışmamın üzerinden henüz altı ay ya geçti, ya geçmedi…

“Tek kişilik ordu” diye bir tabir vardır; “cephede tek başına savaşan kişi” anlamına gelir, işte sevgili Göksel kardeşe “bu tabir” çok da yakışıyor…

Gazetenin sahibi O, yazı işleri müdürü O, haber müdürü O, haber yazanı O, fotoğraf çekeni O, sayfa mizanpajlarını yapan O, redaktör / düzeltmen O, gazeteyi baskıya hazırlayan O; O da O!.

Diyorum ya, “gazeteyi çıkarma sürecinde tam bir “tek kişilik” Ordu; amma… Gazetesinde “o değerli yazarlar” var; onlardan güç alıyor!..

“Gönüllü oldum”; ona dedim ki; “Ben de 30 yıldır Urla’da yaşıyorum, gazetene yazabilir miyim”; o gün bu gündür, “Pencere Haber’in yazarıyım” ve “keyifle” yazıyorum!..

Onunla el sıkışırken, “Bak Göksel kardeş, siyaset hariç her konuda yazarım… Ama başta Urla’nın sorunlarını… Urla, İzmir ilini ‘her yönü ile temsil edebilecek’ bir ilçe… Son 4 – 5 yıldır ‘çağdaşlık yolunda’ patlama yapıyor. Yaptıkça da sorunları büyüyor, bu sorunların, altını çiziyorum ‘el birliği ile’ çözülmesi de zorunluluk hâline gelmiş bulunuyor. ‘El birliği edilmez’ ve bugünlerden çare bulunmaz, çözülemezse, sorunlar yığılarak yarınlara miras kalacak… Bütün dünyada ‘yerel gazeteler, beldelerinde benzer tablolar yaşanırken, bu sorunların çözülmesinde, yetkili ve görevli olan kurum ve kuruluşlara yol göstermek ile’ yükümlüdürler… Pencere Haber de bu görevi yerine getiriyor. İşte ben de, ‘bu görev için’ gönüllüyüm” dedim.

Urla her gün göç alıyor; İstanbul ve Anadolu zenginleri başta, Ankara’nın üst düzey bürokratlarına, emekli generallerinden, emekli büyükelçilerine kadar…

Ve… Urlalı, Ankara’daki iktidardan da, İzmir’deki iktidardan da “ilçenin ana ve kök sorunları ile günlük yaşamı ‘doğrudan’ etkileyen sorunların ‘işbirliği içinde’ çözülmesini” bekliyor ve istiyor…

Buna da hakkı var zira 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 3’üncü maddesi Belediyeyi “şöyle” tarif eder: “Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi…”

“Bu maddeye göre”, 30 yıldır Urla’da yaşayan bir TC vatandaşı olarak sormak hakkımdır; “Bunca yıldır, neden ve mesela çağdaş bir patlama yapan Urla’nın sokakları hâlâ ‘çağdaş bir beldeye yakışacak’ hâle getirilememiştir? Neden ve mesela hâlâ, en işlek bulvar ve caddelerinin bazılarında bie kanalizasyon kapaklarının bir bölümü, otoların lastiklerini kesebilecek hâlde yarıları asfaltın üzerinde nöbet tutmaya” devam etmektedirler?..

Eğer “Urla bu çözümü çok basit sorunu bile” hâlâ çözememişse,  elektrik ve doğal gaz şirketlerinin “enlemesine yarıp geçtikleri asfalt sokaklarda  ‘o yarıklar hâlâ duruyorsa’ elbette  ‘yerel gazetenin bir yazarı olarak’ bunları yazmak” benim görevimdir ve yazacağım; on defa da yazacağım, yüz defa da…

Bu satırları okuduğunuz gazete, Pencere Haber’in “500’üncü sayısı”… Hepimize de, Urla’ya da kutlu olsun!..

İnşallah 1000’inci sayısında da beraber oluruz!..

Bir ana şart var; Pencere Haber “Urlalının” gazetesidir; “gönül birliği, el birliği desteği” bekliyor; sizlerle beraber çok daha güçlü olacağız!..