Bu güzelliklerin en başında da enginar gelir Urla deyince akla. Buna gönül verenlerden biri de Hakan Mutlu Urla’da.

Enginar sezonu kapanınca Hakan Mutlu’yla Zafer Caddesi’nde bulunan tezgâhı önünde konuştuk. Mini bir röportaj gerçekleştirdik.

*) Hakan abi diyeyim. Zaten seni yıllardır tanırım. Bugünde enginar üzerine konuşalım. Sahi kaç yıldır bu işi yapıyorsun?

     - 15 yıldan beri yapıyorum.

*) Peki, ürün teminini nasıl yapıyorsun? Kendi tarlanın mahsulü mü, yoksa belli bir üreticiden mi?

     - Yapmış olduğum enginar işini bizzat Urla’nın yerel halkından temin ediyorum. Üreticiyi mağdur etmeden kendilerinin talep ettiği ücret üzerinden alım sağlamaktayım.

*) Enginar zahmetli bir iş. Hani bu işin işlem sırasını ve aşamalarını da bizlerle paylaşmak ister misin?

     - Tabi. Bu işi yaparken ürünü günlük taze olarak tezgâhıma koyup soyuyorum. Sonra bebek, çanak ve yaprak olarak çeşitlere ayırıyorum. En sonunda da paketlediğim ürünleri hem İzmir içine, hem İzmir dışına kargo ile herkese ulaştırıyorum.

*) Peki, yılda ortalama kaç enginar satışı gerçekleştiriyorsun?

     - 100 bin adet civarı.

*) Enginar sezonu bittiğinde neler yapıyorsun?

      - Enginar sonrası ise yine köylüyü mağdur etmemek adına köylünün ürettiği bamya, domates, salatalık, mısır gibi tüm meyve ve sebzeyi tezgâhımda günlük olarak satışa sunuyorum.

*) Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

     -  Enginarı ön plana çıkaran, öncelikle bunu festival ile tüm yurda sonra tüm yurt dışına tanıtan bir önceki dönem belediye başkanımız Sibel Uyar’a ve sonrasında emeği geçen Kaymakam ve idare birimlere sizin vasıtanız ile teşekkür ediyorum. Röportaj Haber – Fotoğraf: Hasan DEMİRASLAN