Açık deniz balıkçılığının bütün ustaları bu yıl yine Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük turnuvalarından birisine dönüşen StafuPro Tuna Masters TEOS 2023’te dev balıkların peşinde düştü.

Tuna Masters serisinin ilk ayağını oluşturan StafuPro Tuna Masters TEOS 2023’ün ilk müsabaka gününde denize açılan 53 tekne müsabaka kriterlerine uygun 5 Bluefin orkinos ile karaya döndü.

Gürol Gerzile, Sinan Gerzile, Hakan Kutlu, Koray Gömeç ve Jürgen Bauer’den oluşan Tuna Vortex ekibi oltaya saat 10’40 da vuran dev bir orkinos ile 7 saat çarpıştı ve mücadeleyi balık kazandı.

Yakalanan balıkların tartı ve boy ölçümü heyecanlı anlara sahne oldu. Karaya 2 Bluefin orkinos ile dönen Murat Gürsoy, Burhan Can, Osman Hacısüleymanoğlu, Çağatay Sarıtaş, Emir Gürsoy, Kaan Dut ve Mustafa Özyakan’dan oluşan MGS ekibinin balıkları 140 cm boyunda, 51,1 Kg ağırlığında ve 156 cm boyunda 61,2 Kg ağırlığındaydı.

Yunus Kozlu, Kerem Özdeveciler, Onur Avcı ve Yusuf Kozlu’dan oluşan Kozlu ekibi 177 cm boyunda ve 91,1 Kg ağırlığında, Vidal İtkin, Haluk Tepe, Ahmet Lahur ve Mehmet Erel’den oluşan Tuna Tango ekibi 176 cm boyunda, 80,75 Kg ağırlığında ölçüldü.

Halil Erdem Akartepe, Emre Kızılışık, Uygar Özden ve Olcay Argun’dan oluşan Salt Life ekibinin yakaladığı 2,05 boyunda, 100,75 Kg ağırlığındaki Bluefin orkinos günün en büyük balığı olarak kayıtlara geçti.   

Turnuva hakkında açıklama yapan organizatör Murat İyriboz, “StafuPro Tuna Masters TEOS 2023’ün ilk günü kuvvetli rüzgâr altında tamamlandı. Turnuva 10 Eylül Pazar günü gerçekleşecek müsabakalarda yeni rekorlar için yarışacağız. Derecelendirme ve ödül töreni ile Tuna Masters serisinin ilk ayağını oluşturan StafuPro Tuna Masters TEOS 2023 tamamlanacak” dedi.