Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’nin tüm illerini karış karış geziyor. İl ve ilçelerin yanı sıra köylerde ki seçmene de seslenen Özdağ’ı, Urla’nın Gülbahçe köyünde kalabalık bir genç topluluğu karşıladı. Köy meydanına gençler ile birlikte yürüyen Özdağ, gençlerden seçimde ailelerinin de desteğini istemelerini rica etti.

İzmir’de ki seçim ziyareti esnasında Zafer Partisi İl Başkanı Erdal Durmaz, Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Naşit Birgüvi, Zafer Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Belma Camcı ve parti gönülleri ile önce Urla merkezdeki esnafları ziyaret edip, vatandaşın talep ve isteklerini dinleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ karşılaştığı her seçmen ile de sohbet edip Zafer Partisi’nin hedef ve amaçlarını anlattı.

Urla merkezdeki ziyaret sonrasında Urla’nın Gülbahçe köyüne giden Özdağ, köyün girişinde kalabalık bir genç topluluğu tarafından karşılandı. Gençler ile köy meydanına yürüyen Özdağ’ı meydanda ise Gülbahçe Köyü Muhtarı Halil Şener ve köyün sakinleri karşıladı.

Köy merkezindeki kahvede seçmene hitap eden Özdağ’ın sözleri zaman zaman sloganlar ile kesildi.

Bir sandalyenin üzerine çıkarak konuşma yapan Ümit Özdağ seçmenin sempatisini kazanırken, sözlerine sığınmacı konusu ile başladı. “Ülkemizin birçok sorunu var ama bir de kök sorun dediğimiz bir sorun ile karşı karşıyayız. Bu hiç şüphesiz ülkemizin demografik yapısının değişmesinden kaynaklanan bir sorun. Kavimler göçü Roma İmparatorluğu’nu yıktı, Akadlar göçü Sümerleri yıktı ve dünya tarihi boyunca gerçekleşen göçlerin sonunda göçe uğrayan coğrafya ya bir iç savunmaya girmiştir ya parçalanmıştır. Ya da bir savaşa sürüklenmiştir” cümleleri ile konuşmayan başlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ “Yılda 11 milyon dolar harcıyoruz. Bugün eczaneden bir ağrı kesici almak isteseniz 2 liranız eksik olsa siz alamazsınız ama bir sığınmacı gidip ücretsiz temin eder. Hastaneler de aynı durumda… Üstelik onun parasında siz ödersiniz bir de üstüne sıra beklersiniz. Bu yapılan bize haksızlık. Suriyelilere oran ile nüfusumuz azalıyor ve yaşlanıyor. Eskiden, ülkeler savaşırdı şimdi ise çok şükür ordumuz yenilmedi ama biz işgal ediliyoruz. İllerimizde azınlığa düşüyoruz. Bu süreç devam eder ise bir sabah uyandığımızda ‘kaybetmişiz’ diyeceğiz. Ülkemizi kaybediyoruz, üstelik bunun finansmanını da kendimiz yapıyoruz. Geceleri sokakta yürümeye çekiniyoruz. Bir de, gelirken ülkemize uyuşturucu getiriyorlar onun pazarlamasını yapıyorlar. Biz kimseye düşman değiliz, kimseye nefret ile yaklaşmıyoruz ama misafirliğinde bir sınırı vardır” dedi.

Özdağ meydandaki gençlere “Vatanınızı, kaynaklarınızı, geleceğinizi geri almak için annenizi babanızı amcanızı, arkadaşlarınızı ikna edin. Bu oylar bölünmesin vatan bölünmesin meselesidir bu” sözleri ile seslenirken, “Genel seçimde Cumhurbaşkanı adayıyım. Yerel seçimde de kazandığımızda da, belediye kaynaklarından sığınmacılara yapılan tüm yardımlar durdurulacak. Belediye hiçbir sığınmacıya, kaçağa iş vermeyecek. Şimdi veriyorlar, yardım da ediyorlar. Sığınmacıların açmış olduğu ruhsatsız tüm dükkânlar kapatılacak. Bizlerin 1 liraya istifade ettiği bir hizmetten sığınmacılar 3 liraya istifade edecek” diyerek Zafer Partisi’nin belediye politikasını anlattı.

Zafer Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Belma Camcı ise basına verdiği demeçte “Sizler de şahit oldunuz Ümit hocamız, bir sandalyenin üzerine çıkarak konuşma yaptı çünkü bizim konuşma yapmak için gösterişli sahnelere, spot ışıklarına, kürsülere ihtiyacımız yok. Bizler bugüne kadar doğru bilinen yanlışları düzeltmek için geliyoruz. Bizler bugüne kadar farklı bir seçim politikası uyguladık ve aynı şekilde devam edeceğiz. Sokak gezip herkes ile konuşmaya, gülümsemeye en önemlisi de seçmenimizi dinlemeye devam edeceğiz. Üstelik ülkemizin ekonomik durumu hepimizce malum… Bu sebep ile ülke ekonomisinde israfı önlemek amacı ile seçim sürecinin ilk gününden itibaren sürdürdüğümüz seçim politikasını aynı şekilde devam ettireceğiz. Benzin israfını önlemek için araç konvoyları yapmayacak, görüntü kirliliği ve yine israfı önlemek amacı ile caddelere parti bayrakları asmayacağız. Yeni doğan bebeklerimiz huzurlu uykusundan uyanmasın, yaşlılarımız ve hastalarımız rahatsız olmasın diye sokaklarda yüksek sesli seçim şarkıları çalmayacağız. Ve seçmenimize sözümüz şudur ki, seçimi kazandıktan sonra ki 5 yıl yine Urla’yı aynı özen ve dikkat ile yöneteceğiz” dedi.