Pencere Haber:  14 Mayıs seçimlerine nasıl hazırlandınız?

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal: Seçim öncesi örgütümüzle gerekli her türlü hazırlığımızı yaptık, sandık örgütlenmemizi tamamladık, propaganda sürecinde Urla’da mümkün mertebe çalınmadık kapı bırakmadık. Urla’da bulunup başka illerde oy kullandığını tespit ettiğimiz İYTE öğrencisi, depremzede gibi yaklaşık 250 seçmeni STK’ların da desteği ile kendi seçim bölgelerine ulaşmasını sağladık.

Pencere Haber:  14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlilerinin eksik olduğu iddia edildi.

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal: Bu iddia kesinlikle gerçeği ifade etmiyor. Urla’da bulunan 173 sandıkta görevlilerimiz eksiksizdi. Sabah ve akşam yoklamalarımız tam çıktı. Her bir görevlimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Pencere Haber:  Seçim günü eksik kumanya dağıtıldığı iddia edildi.

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal: İzmir Büyükşehir Belediyesi, Millet İttifakı seçim görevlileri için 1100 adet kumanya gönderdi. Sabah saatlerinde bunun 700 adedini ittifak görevlilerine dağıttık. Öğleden sonra ilçe örgütümüz ekstra 250 pide daha yaptırarak partimiz görevlilerine dağıttı. Kalan 400 kumanya ise gece oy sayımında görevli olan kişilere dağıtıldı. Eksiklik söz konusu değil.

Pencere Haber: 14 Mayıs seçimlerinde oy kaybı yaşandığı iddia edildi.

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal: Rakamlar ortada. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde Urla’da Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’na % 76,58 oran ile 40,474 oy, milletvekili seçimimde Millet İttifakı’na % 70 oranla 37,254 oy verildi.

Bu seçimin mukayesesi 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile olur.

2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’ye % 69 oran ile 30,587 oy, milletvekili seçiminde ise Millet İttifakı’na % 67 oran ile 29,494 oy verilmişti.

İddiaların aksine oy oranımız arttı.

Bu başarıda emeği olan halkımıza, seçmenlerimize, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ne, Türkiye Gönüllülerine ve Oy ve Ötesi gönüllülerine de partimiz ve ilçe teşkilatımız adına teşekkür ederim.

Pencere Haber: Seçim sonuçlarına itirazınız oldu mu?

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal: Maalesef oldu. Tespit ettiğimiz eksiklikler hakkında İlçe Seçim Kurulu’na gerekli itirazlarımızı yaptık. Değerlendirildi ve düzeltildi.

Pencere Haber:  Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı ve 28 Mayıs’ta seçmen tekrar sandığa gidecek. 28 Mayıs’a nasıl hazırlanıyorsunuz?

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal: 14 Mayıs seçimlerini detaylı bir şekilde analiz ettik. Verilerimiz tam. Hedefimiz öncelikle Urla’da seçime % 100 katılımı sağlamak. Bu hedefte oy kullanmayan seçmenler üzerine yoğunlaşıyoruz. Aynı amaca hizmet eden gönüllü gruplarla işbirliğinde çalışmayı umuyoruz. Nihayetinde 28 Mayıs’ta ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Bunun için çalışmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.