Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık ve ilçe teşkilat üyeleri anıta çelenk sundu.

İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Bundan 6 yıl önce bir avuç cesur yürekli insan milletimizi sıkıştığı siyasi çıkmazdan kurtarmak, Türkiye’yi kuruluş ayarlarına geri döndürmek için yola çıkarak partimizi bin bir zorlukla kurduk. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde Türk milletine umut olmak için yola çıkan bu cesur insanlar hiç bir beklenti içinde olmadan bu dava için hayatlarını milletimizin yoluna sererek bu davayı ayağa kaldırdılar. Türkiye için FETÖçü damgasını yiyen, PKK lı terörist damgası bile vurulan bu hareket, yılmadı, yorulmadı, baskılara boyun eğmedi ve davamızı bu günlere taşıdılar. Hatırlayalım, son 22 yıldır kazananın da kaybedenin de mutlu olduğu ama milletin mutsuz olduğu bir süreci yaşıyoruz. Gerek iktidarda olanlar, gerekse muhalefette kalanlar seçim süreçleri hariç gül gibi geçinip gittiler, sadece bir avuç özgür basın sıkıntıları dile getirmeye çalıştı, ama onlarda baskı altında kalarak millete yeterince erişemediler.         

İYİ Parti kurulunca Türk milleti bir umuda kavuştu, biz bu umudu sürdürmek ve bu iktidar mensuplarını kendilerine getirmek için koltuk ve şahsi menfaat düşünmeden millet ittifakında yer aldık, bu ittifak ile önce 2018 genel seçimlerine giren iyi partimiz milletimizden %10 civarı bir oy alarak, varlığını Türkiye siyasetine,  kurulalı 1 yıl bile dolmadan ispatladı.

Arkasından 10 ay sonra 2019 yerel seçimlerinde iktidara sert bir tokat attık, biz hiç bir seçim kazancı yaşamasak ta milletin umudunu ve güvenini tekrar yerine getirdik. Bu süreçte ittifak ortağımız CHP 11 büyük şehirde ve sayısız ilçede kendi adaylarını bizlerin sayesinde seçtirdi, ama biz İYİler 3 büyük şehirde sadece bir ilçede (Tire) belediye başkanlığını kendi seçmenimizin sayesinde kazandık. CHP nin destek vereceğini söz verdiği birçok seçim çevresinde ise yerel teşkilatları başka partilere aday çıkarttırarak onları desteklediği için bize kaybettirip, çoğunlukla AKP adayının aradan sıyrılarak kazanmasına neden oldular. Seçim döneminde AKP bizi FETÖçü olmakla, PKK ile Kandil’de anlaşma yapmakla suçlayarak bize yönelen seçmenleri kuşkuya sokup bizden uzaklaştırmaya çalıştı.

2023 genel seçimlerine geldiğimizde ise ittifak içinde yaşadığımız aday krizi sonucu ‘’kola kutusu bile koysak kazanıyor’’ diyen bazı kendini bilmez kişiler nedeni ile kazanacağımız bir seçimi Sayın Kılıçdaroğlu’nun eli ile Sayın Erdoğan’a verdi. Biz bu seçim sürecinde ittifak masasında yaşanan milletvekili rüşvetlerine aday gösterilmesine boyun eğmediğimiz için masadan kalktık. 3. Yolu açmak için yaptığımız görüşmelerde iki belediye başkanının da milletimiz için görev almaması nedeni ile başarılı olamadık. Seçimleri ülkeyi bu hale getiren AKP’nin tekrar kazanmaması için yüreğimize taş basarak kalktığımız masaya tekrar dönüp, seçim gününe kadar canla başla çalıştık.

Bu süreçte yaşananlar nedeni ile milletimiz bize olan teveccühü sekteye uğrasa da seçmen bize 2018 de aldığımız oyu vererek uyarısını yapmış oldu. Biz masadan kalkınca 2 puan oy kaybettiğimizi ölçümlemiştik, masaya geri dönünce 6 puan daha oy kaybettik. Milletimiz bize büyük bir uyarı yaptı ve biz bunu anladık.

Bugün geldiğimiz noktada, partimiz kendi özüne dönerek milletimizi sıkıştırıldığı iki yumruk arasından kurtarmak için ‘’ hür ve müstakil ‘’ olarak bütün Türkiye’de kendi adaylarımız ile 2024 yerel seçimlerine girmeye karar vermiştir. Yerelde iktidar olmak ve ilk yapılacak genel seçimlerde Türkiye yönetimini almak ve milletimizi bu ucube sistemden kurtarmak için, Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürümeye İYİler ant içmiştir.

Bizim hür ve müstakil olarak yolumuza devam kararı sonucu her iki tarafın trolleri tarafından iftiraya varan eleştirilere maruz kalmamız ise ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesidir, çünkü artık bu düzene çomak sokan ve değiştirecek olan bir İYİ Parti’nin varlığı gün geçtikçe daha iyi hissediliyor. Bize, AKP ile anlaştı diye iftira atan CHP trolleri ve hala teröristlerle yol alıyor diyen aktroller, şunu iyi bilin, İYİ parti sadece milleti ile ittifak yapacaktır.

Artık kola kutusundan aday, ceketimi koysam seçilir dönemi bitmiştir, artık millet için memleket için deyip cepleri için çalışanların dönemi de bitmiştir. Bundan sonra yatağa aç giren insanımız, derse aç giren çocuğumuz, evine ekmek götüremediği için intihar eden babalarımız olmayacak.

Çünkü artık İYİler var, artık İYİ Parti var…

İyi Parti Atatürk’ün izinde milletimizin hizmetinde olacaktır” ifadelerini kullandı.