Yaşanan olaylar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Acımaz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Torasan Mahallesi’ne muhtarlık adaylığımı koyduğum an itibarıyla uğradığım manipülasyonların, sanatçı ve sporcu kimliğimin kötü kullanılmasının üzüntüsü içerisindeyim.

Öncelikle kendimi tanıtayım:

Sahne Sanatları Öğretmeniyim, Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nda Milli Hakemim, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Kültür Sanat Grup Başkanıyım, Yarımada Kadın Kooperatifleri Ortağıyım ve en önemlisi yaşadığım mahallem adına daha fazla daha iyi neler yapabilirim düşüncesiyle kurduğum Torasan Yardımlaşma Dayanışma Ve Güzelleştirme Derneği’nin başkanıyım, tiyatro oyuncusuyum. Meslek hayatımda birçok başarılara imza atmış, ülkeme birçok kupa ve ödül getirmiş, birçok öğrenci yetiştirip meslek sahibi yapmış da biriyim. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda giden, vatanıma milletime daha nasıl hizmet edebilirim düşüncesi ile hedeflerini koyup ve bunun için çalışan bir kardeşinizim.

Ancak seçim arifesinde sanatçı ve sporcu kimliğimin, bir kadına yapılabilecek en kolay ama en zavallı hareketi hiç çekinmeden kötüye kullanılması, beni mağdur etmiş ve çalışmalarıma engel olmuştur. Adıma açılan sahte Facebook hesabı ile ve bilgim dışında yapılan 22 sene öncesine ait yarışma fotoğraflarım davetkâr bir şekilde, uygunsuz bir dille, sloganlarla, sahte muhtarlık afişi yapılmış ve paylaşılan "Torasan Urla" ve "Torasan İletişim Merkezi" adındaki 2 sayfalarının yöneticisinin mevcut muhtar Günay Gül, moderatörlerinin ise Gürcan Gül ve Selda Taşdemir olduğu ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Bu konuyla alakalı gerekli mercilere şikâyetimi yapmış bulunup, olay şu an yargı sürecindedir.

Ancak bu sürece kadar onurumun, gururumun kırılmasından ötürü yaşadığım üzüntü, hürriyetimden yoksun kalmak, aile birliğine zarar gelmesi vb. gibi birçok yaşadığım travmanın hesabını kim ödeyecek?

Ben onca yıl aldığım eğitime mesleğimde kariyer yapmak adına harcadığım emeği ve çabayı; yobazın, zavallının biri çıksın da sadece kendi çıkarları hırsları ve egosu için 2 cümle ile aşağılasın diye mi yaptım?

Bir kadının namusuna dil uzatıp, kenara çekilmek, bu kadar kolay mı olmalıydı? Ben de bir anne babanın kızı, ben de birinin eşi, ablası, kız kardeşiyim. Ve bu olay şahsımdan çıkıp tüm kadınlara tüm sanatçılara ve sporculara yapılan hakaret olarak sayılmıştır.

Gelelim Torasan’a, bir yanda Torasan'da her şeyi tek eline alan, tek işinin ise iftira atmak ve herkesi şikâyet etmek olan bir aday, diğer yandan ise sadece kavga ettiler diye hırsları için adaylığını koyan 2 kadın. Ve onlara yazıklar olsun… Mevcut yönetimden kurtulmak için bunca yaşadığım travmalara rağmen kendimden ödün verip, her şeyi kabul etmeme rağmen bu iki kadın adayın yanımda olması gerekirken, aksi bir şekilde hırsı çok korkutucu ve bence daha da tehlikeli Torasan için. Anlaşılan şu ki hiçbir adayın derdi Torasan değil, çıkar, EGO, hırs, inat olmuş ya da muhtarlık maaşı.

Şimdi sorarım size gerçekten adaylığını çalışmak için, hizmet için koyan aday mı, yoksa çıkarları için nefsine yenik düşen aday mı? Torasan’ı kim yönetecek?

Bu arada hane gezilerinde durmadan “dansçıdan, sanatçıdan muhtar mı olur?” diye elimde sahte muhtarlık afişi ile dolaşan zihniyet, öyle güzel olur ki sanatçıdan her şey olur, neden mi? Çünkü sanatçı zeki olur, verimli olur, üretici olur, yaratıcı olur, heyecanlı olur, çalışkan olur, yani sanatçıdan her şeyin en güzeli olur. Ne demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk "hepiniz milletvekili olabilirsiniz bakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz fakat sanatçı olamazsınız"