AK Parti Urla İlçe Başkanı Ömer Tiryaki, MHP Urla İlçe Başkanı Tercan Ayhan, önceki dönem İzmir Milletvekillerinden Rifat Sait, Cumhur İttifakı Urla Belediye Meclisi Adayları ve Urlalıların katıldığı iftar programında iftar öncesinde Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Cumhur İttifakı Urla Belediye Meclisi Üyesi adaylarının tanıtımından sonra projelerini anlatırken, 25 yıldır İzmir’i aynı zamanda Urla’yı aynı zihniyetin yönettiğini söyleyen Bakırlı, “25 senedir sorunlar aynı, bir adım ileri gidilemiyor. Her seçimde vaatler ısıtılıp önümüze konuyor ama gerçekleşemiyor.

TEDİRGİNLER                                   

Büyükşehir adayımız Hamza Dağ’ın Karantina Adası projesi ile Karantina Adası halkımızın günübirlik plajı olacak. Günübirlik plajın ne demek olduğunu 5 yaşındaki çocuğa sorsak bilir ama karşı taraf rekabet ortamını kızıştırmak için mi yoksa bilinçsizliğinden mi bilinmez, “betonlaşmaya karşıyız” diyor. Hâlbuki 1. Derece sit olan yere bir çivi çakamazsınız. Bunu bile malzeme yapıp bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ancak ya bilmiyorlar işi ya da sulandırmak istiyorlar. Çünkü bizden biraz tedirginler. Çünkü bugüne kadar ne Urla ne de İzmir hak ettiği hizmeti alamadı.

Eskiden musluk sularımız içiliyordu. Şu anda musluk sularımız içilemiyor. TDS değerleri 500-600 çıkıyor. Bunun sebebi ise İZSU hizmet vermiyor. Katı atık parası alıyor ama fosseptik çukurlarını ayrıca ücret karşılığı çektiriyoruz. Bu da ne kadar geri kaldığımızı gösteriyor.

DEĞİŞİM ŞART

Artık değişim şart. CHP Genel Başkanı ne dedi? “değişimciyiz” dedi. Biz onların sözünü onlara söylüyoruz. Değişimse değiştirmemiz gerek. Urlalı hemşerilerimiz hizmet için hizmete oy vermeli. Hizmetkâra oy vermeli.

ROL KAPIYORLAR

“Hastane kavşağına battı – çıktı yapacağız” diyerek rol kapıyorlar.  Rol kapmakla olmaz. Niye olmaz biliyor musunuz? Söylemde bırakırlar çünkü, hep insanların umutlarıyla oynuyorlar. Hep “yarınlar güzel olacak” dediler. Peki, bugünler dünün yarını değil mi?

Biz Urla’yı daha yaşanabilir bir Urla için doğasını bozmadan, yaşam tarzımızı değiştirmeden projeler hazırladık. Her projemiz Urla’ya katma değer sağlayacak.

URLALILAR TOKİ KONUTLARINI KİRALAYABİLECEK

TOKİ projemiz de yatay mimari üzerine kuruldu. TOKİ konutlarına sadece Urla’da ikamet edenler müracaat edebilecek. Her yıl 1000 TOKİ konutu sözü aldık. Her yıl 1000 TOKİ yapacağız. Her yıl yapılan konutlara talep olmadığı takdirde belediye bu konutları Urlalılara kiraya verecek. Memurlarımız için lojman olarak da kiraya vereceğiz” ifadelerine yer verdi.