01.01.1950 tarihinde inşaatı tamamlanarak belediye kayıtlarına “taş bina” olarak işlenen Kuğu Urla Pansiyon Konaklama Tesisi 2023 yılı turizm sezonunda vermiş olduğu başarılı hizmetlerden ve ilçemizin tanıtımına yapmış olduğu katkılar nedeniyle Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından plaketle ödüllendirildi.

Urla’nın turizm sektöründeki hak ettiği yeri alması için yapılan yeni ve modern mimari tesislerin yanında Kuğu Urla Pansiyon Konaklama Tesisi adeta bir simgesel yapı olarak yörenin geçmiş tarihini üzerinde taşıyor.

10 oda ile hizmet veren tesisin işletmecisi Yiğit Bilge, geçen sezon içinde tesiste yerli ve yabancı 1.700 oda gecelemesi yapıldığını, misafirlerin arasında Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Şeref üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı gibi tarihi değerleri önemseyen ve ziyaret eden kişilerin de bulunduğunu aktardı.

Urla’nın yöre kültürünü sergileyen, taş bina yapısını en iyi şekilde tanıtan tesislerin arasında yer alan Kuğu Urla Pansiyon Konaklama Tesisi müşteri memnuniyeti göstergeleriyle gelecekte nice başarılara imza atacağının işaretlerini veriyor.