14 Ekim 2022 akşamı ekibiyle İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı binasında bir araya gelen İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı Nihat Yılmaz düzenlediği basın açıklamasında, görevinden ayrıldığını ve Kasım ayında yapılması planlanan kongrede ilçe başkanlığına aday olduğunu söyledi.  

Nihat Yılmaz açıklamasında “Malumunuz seçimler erken olacak ya da zamanında olacak derken genel seçim tarihine yaklaşmış bulunmaktayız.

Şu ana kadar ki süreçte genel başkanımız Sayın Meral Akşener, değerli milletvekillerimiz, yerelde il ve ilçe teşkilatlarımız aynı zamanda davamıza gönül vermiş tüm iyilerle beraber milletimizin iyi bir geleceğe kavuşabilmesi için durmadan çalışıldı ve çalışılmaya devam edilmektedir.

Şu an Türkiye genelinde sadece 3 siyasi parti kongre sürecini başlatmış bulunmaktadır. Bu partilerden biri olan iyi partimizin almış olduğu kongre kararları doğrultusunda, Kuvayı Milliye ruhuyla yürütmekte olduğumuz çalışmalarımıza destek vermek isteyen bir önceki kongre döneminden sonra partimize katılan üyelerimize ilçe ve il başkanlıklarında seçme seçilme hakkı tanınmış bulunmaktadır.

Şu ana kadar İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda siyaset akademisi komisyonunda görev aldım ve ardından kısa bir süre sonra İYİ Parti İzmir İl Başkan danışmanlığı görevine getirildim. İzmir ilimiz genelinde iyi partiye 500 ü geçkin üye kaydı yaparak partimize destek olmaya çalıştım.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in çalışmalarına milletimizin teveccühü sayesinde partimiz iktidar yolunda ilerlemektedir. Bu bilinç doğrultusunda ben ve ekibim Urla’mızda partimize ivme kazandırabileceğimizi hem vizyon, hem ortak akıl hem de potansiyel olarak kendimizde görmüş olduğumuzdan ötürü şu andan itibaren partimiz tarafından alınmış olan kongre kararları doğrultusunda mevcutta bulunduğum görevimden ayrıldığımı ve İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu sizlerle paylaşmak isterim.

Ancak ilçe başkanlığına her ne kadar Nihat Yılmaz olarak aday olmuş olsam da bu işin ekip işi olduğunu unutmamak gerektiğinin kanaatindeyim.  Urla’mıza ve partimize hizmet etmek için ben ve yol arkadaşlarım yüksek heyecan ve sabırsızlık ile kongre çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Ekip arkadaşlarıma vermiş oldukları desteklerden ötürü sizlerin huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim.

Atamızın izinde dinlenmemek üzere çıktığımız yolda asla ve asla yorulmayacağız. Milletimizin umutsuzluğa kapılmış olduğu şu an ki iktidar döneminde tekrardan umutların yeşerdiği iyi günlere kavuşmamıza az kaldı. Şunu bilmenizi isterim ki her şey çok iyi olacak!” ifadelerine yer verdi.