Pencere Haber: Sayın Camcı, başarılı bir iş insanı iken siyaset ve partiler özelinde Zafer Partisi ile yollarınız nasıl kesişti? Okuyucularımızın en çok merak ettiği konunun bu olduğunu düşünüyorum.

 

Belma Camcı: Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde siyaset ve iş dünyası içiçe aslında. Siyasetin aldığı kararlar toplumun her kesimini etkilerken, iş dünyasının bundan muaf kalabilmesi mümkün değil. Mevcut iktidarın ve alternatiflerinin, ekonomi, hukuk, eğitim, savunma, göçmenler ve diğer hayati konularda ortaya koydukları çözüm önerileri ve iktidar özelinde alınan kararların milletimizi getirdiği nokta hepimizin malumu. Toplumun geneline yayılan umutsuzluk ve çözümsüzlük algısını kırmaya namzet ve perspektifinden bakıldığında tutarlı, kapsayıcı ve gelecek nesillere gururla bir devredilecek bir ülke dizayn etme kapasitesine sahip tek parti Zafer Partisi. Durum böyleyken, toplum ve evlatlarımız için hissettiğim sorumluluk kapsamında Zafer Partisi’nin ortaya koyduğu hareket alanı rakipsiz olmaktan õte eşsiz. Elbette ben de bu hareketin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

 

Pencere Haber: Urla özeline baktığımızda, seçilirseniz Urlalılar nasıl bir Başkan profili ile karşılaşacak?

 

Belma Camcı: Bakın, ben her şeyden önce, son derece mutlu bir evliliği olan bir anne ve bir eşim. Sektörlerinde başarılı şirketlere sahip olmanın yanı sıra, kurucusu olduğum bir STK'nın da başkanlığını yürütüyorum. Ancak bütün bunların arasında en çok övündüğüm konu; vatanına, milletine aşkla bağlı, son derece donanımlı bir kız evlat annesi olmamdır. Urla'ya ve Başkanlığa bakış açım da bu perspektif ile hayat bulmaktadır. Urla, kendine özgü bir hayat kalitesi olan, bu kaliteyi çok daha öteye taşımaya kararlı büyük bir aile. Ben de başkan olmaktan öte bu ailenin gururlu bir parçasıyım ve hep öyle kalacağım. Urla'nın bütün ihtiyaçlarını biliyorum ve bunlar için de oluşturduğumuz çözümleri Urla’nın her kesimiyle her an paylaşıyoruz. Ancak Belediye bünyesinde hiçbir karar, göreve gelir gelmez kurulacak ve Urla'nın her kesiminin üye vereceği Yüksek İstişare Kurulu'nun onayından geçmeden uygulamaya geçmeyecek. Biz, Belediye olarak, bu kurulun başkanı değil, üyesi olacağız. Bir ailede kararlar nasıl alınıyor ve alınmalıysa, Urla bünyesinde de kararlar böyle alınacak. Yani kapsayıcılık ve tam mutabakatla. Hiçbir vaat ve proje, Urla'ya ve Urlalılara dayatılmayacak. Projelerin önceliği, gerekliliği ve belli bir katma değeri olması odak noktamız olacaktır. Bu sadece benim değil, Zafer Partisi'nin de ana yaklaşımıdır.

 

Pencere Haber:Sayın Camcı, vaktiniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ediyoruz.

 

Belma Camcı: Ben teşekkür ederim. Urla bir hayat tarzıdır. Ve biz de Urla'ya aşığız. Urlalıların bize gösterdiği ilgi ve teveccüh için minnettarız ve layık olmaya devam edebilmek için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışacağız. Her şey Urla için.