https://www.pencerehaber.com/files/uploads/user/f0f5877bdd2709ec3d779771c4caba2b-427759814437e4ba9df7.png
Hulusi ŞENEL

KİMDİR BU TÜRK VE ATATÜRK DÜŞMANLARI?

03-02-2023 01:47 741 kez okundu.

“Türklüğe ve Atatürk’e karşı olanlar mertlik yapsalar ve kimliklerini açıklasalar da kendilerini tanıyalım lütfen.”

Sevgili okuyucular,

Şu 20 yıllık AKP iktidarında bir takım kimliksiz kimseler ortaya çıkıp Türklüğe ve çağdaş, laik cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’e karşı çıkmağa başladılar! Nedir bunların Türklükle Atatürk’le ve Türkiye Cumhuriyeti devrimleriyle sıkıntıları acaba?

Geçenlerde Sözcü gazetesinde yer alan bir haberde Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin bir açıklamasını okuduğumda cinnet geçirdim. Muharrem İnce Gebze’de yaptığı bir basın toplantısında, Cumhuriyetimizin devrim yasalarına, Türklüğe ve Atatürk’e karşı olanların var olduğunu ve Atatürk’e, İsmet İnönü’ye de faşist dediklerini açıklamış.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan’da zorunluluğu askerliğe karşı çıkmış ve zorunluluğu askerliği tamamen kaldıracaklarını söylemiş. Bu nasıl söz Tanrı aşkına. Türk milleti doğuştan askerdir. Vatanımızın dört bir tarafı düşmanla çevrili olduğu bilinirken paralı profesyonel-paralı askerlerle bu düşmanlarla nasıl korunacağız acaba?.

AKP’li Mahir Ünal da Cumhuriyete karşı çıkarak Çağdaş, laik cumhuriyetin alfabemizi ve dilimizi yok ettiğini söylemiş!

Ey Mahir Ünal, sen cumhuriyetimizin değerlerini kavrayamamışsın. Eğer  Atatürk cumhuriyetimizi kurmasaydı sen  ne okuma-yazma bilecek ne de doğru dürüst bir Türkçe konuşamadığın için bulunduğun mevkilere gelemeyecektin bunu unutma.. Bu gidişat hiçte iyi değil.

***

ATATÜRK İÇİN KİM NE DEMİŞ BİR BAKALIM

-Askerlik dehasıyla, insanlık idealini O’nun kadar nefsinde birleştirmiş bir insan tanımıyorum.”  (General D. Mc. Arthur )

-Bence Atatürk’ün gerçek büyüklüğü askeri zaferin bir son değil, yalnızca bir başlangıç olduğunu görmesiydi.” (Bernard Lewis)

-Atatürk alışılmış siyasetçilerin çok daha ötesindeydi. O, yeni ve güçlü bir devletin kurucusu olarak halkını akıllıca yönlendirmiş, her şeyden mahrum bir konumdan yepyeni ufuklara götürmüştür.” (İsveç Tidens Tegn gazetesi)

PEKİ, ATATÜRK NE DİYOR?

-Ne kadar zengin ve refah içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet uygar insanlık karşısında uşak durumunda kalmaktan öteye gidemez.”

Şunu herkes bilsin ki, Mustafa Kemal Atatürk ülkesinde olduğu gibi tüm dünyada da takdir toplamış, evrensel lider olarak tanınmıştır.

Bu nedenle Atatürk’e ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı kalmalı ve emperyalizm’e olduğu kadar içimizdeki uşaklarına karşı uyanık olup gençlerimizi de hazırlamalıyız.

*  *  *

URLA KENT KONSEYİ NE YAPAR?

Sevgili okuyucular,

Her geçen gün nüfusu artan Urla’mızın bir düzene-planlamaya ihtiyacı var. Nüfus artışıyla beraber yeni yerleşim binalarına da büyük ihtiyaç baş gösterdi. Kısaca düzgün bir planlamaya ihtiyaç var.

Nüfus artışıyla vasıta sayısı da arttı. Merkez dediğimiz yer ve etrafındaki sokaklar, caddeler hatta yaya kaldırımları bile gelişi güzel park eden vasıtalarla dolup taşmakta. Bu nedenle Urla’nın acilen büyük bir araba parkına ihtiyacı var. Ama bu park binası merkezde değil, Jandarma kavşağı civarında olmalı ve merkeze gelenler de limitli park yapmaları sağlanmalı. Örneğin bu kavşakla Adliye binası arasındaki park-bahçe gibi arazilerden biri istimlak edilerek inşa edilebilir.

Sorun yalnız bu değil tabii. Yaya kaldırımları da birtakım esnaf tarafından yiyecek-içecek tezgâhlarıyla işgal edilmiş olduğundan insanlar yürümekte zorlanmaktalar.

Bu konularda Kent Konseyi’ne de görevler düşmekte. Belediye ile Kaymakamlıkla toplantılar yaparak Urla’nın kalkınmasını, gelişmesini, güzelleşmesini, Urla halkının, kent hukukunun korunmasını, sosyal dayanışmayı sağlamalı.

Neler Söylendi?