Seçim öncesinde delege ve konuklara seslenen Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, “görev süremiz boyunca yol arkadaşlarım ile birlikte yüklendiğimiz misyon her zaman üreticinin menfaatlerini ön planda tutmak, üretime destek olmak ve teşvik etmek yönündeydi.

Geçtiğimiz dört yılda tarih kitaplarında yer alacak felaketler yaşadık. En kötüsü tüm dünyayı etkileyen pandemiydi. Hayatlarımız ile sınandığımız bu zamanlarda özgürlüğün, temiz, doğal ürünün, üretmenin ve üreticinin kıymetini anladık. Biz bu dönemde de ne üreten ne de tüketen mağdur olmasın diye olmasın diye Kadın Üretici Kooperatifi ve Urla Belediyesi öncülüğünde üretenin malı elinde kalmasın diye, çiftçilerimizin ürünlerini internet üzerinden satmaları için çiftçi ve platformlar arasında paydaş olduk.

Üreticinin ekonomik olarak zorlandığı bu dönemlerde gerekli araştırmayı yaparak, kaliteli zeytin, fidanı uygun fiyat ile üreticiyle buluşturduk.

Yine aynı şekilde tavuk üreticimiz ile çiftçilerimiz arasında köprü olduk.

Sezonda domates, biber, patlıcan ve benzeri fidanlarımızı ücretsiz olarak çiftçimize dağıttık.

Üreticinin ürünlerini tüketiciye aracısız en kaliteli şekilde sunabildiği müstahsil pazarımızı kurduk.

Bu icraatlarımiza ek olarak İYTE'ye ait olan atıl durumdaki tarım arazilerini urla üreticisine kazandırmak için görüşmelerimiz devam etmekte. Ve önümüzdeki dönemde umuyorum ki üreticimiz ile o tarlalar canlanacak.

Yine tarımsal kalkınma kooperatifi ile birlikte güneş paneli projemizi hayata geçirip doğal kaynaklar ile üreticinin enerji ihtiyacını karşılanması öncelikli hedeflerimizdendir.

Aşık Veysel şöyle demiş "dileğin var ise Allah'tan Almak için uzak gitme topraktan Cömertlik toprağa verilmiş hak'tan Benim sadık yârim kara topraktır."

Unuttukça hatırlamamız gerek, bizim sadık yârimiz kara topraktır.

Hepimizin bildiği gibi tarım sektörü tüm dünyada stratejik sektörler arasına girdi. Ve biz biliyoruz ki bu ülke topraklarını gözümüz gibi koruduğumuz sürece bu ülke bize her zaman mutlu, memnun yaşamaya yetecek tarımsal kaynaklara sahiptir.

Dört yıllık çalışma sürecimizde desteğini esirgemeyen tüm yol arkadaşlarıma, urla belediye başkanları ve başkan vekillerine, İzmir büyükşehir belediye başkanım Tunç

Soyer'e teşekkür ediyor önümüzdeki dönemde de aynı yerden çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildirmek istiyorum.

Bu oda bünyesinde bugüne kadar Urla’mızın çiftçisine, üreticisine hizmet vermiş, sofradaki ekmekte, tenceredeki yemekte, kilerdeki tüm gıdalarda emeği olan, başta üretici kardeşlerim olmak üzere herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bolluk ve bereket hep sizlerle olsun” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Muharrem Uslucan 50 delegenin 49’undan güvenoyu aldı. Bir zarf boş çıktı.

Muharrem Uslucan, Ersen Aslan, Aydın Duğan, Kutlu Şeran, Sülhattin Eskin, Ramazan Ünal ve Zafer Kaşkır Urla Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri seçilirken, meclis listesinde; Muharrem Uslucan, Ersen Aslan, Aydın Duğan, Kutlu Şeran, Sülhattin Eskin, Ramazan Ünal, Zafer Kaşkır, Fazlı Kalka, Kudret Kublay, Ahmet Çetin Tutar, Ulaş Molla Osmanoğlu, Zafer Turhan, Erkan Kazan, Aydın Çağlın, Ahmet Acar, Turan Mutluer, Osman Gokalp, Bekir Anlı, İbrahim Aydın, Ergun Baysan ve Ümit Özdemir yer aldı.

Urla Ziraat Odası Başkanı 7 Şubat günü mazbata merasiminden sonra yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında seçim ile belirlenecek.