Finale kalan Urla Belediyesi Spor Kulübü U12 ekibi, 20 farklı ülkeden 42 takım, Türkiye'den profesyonel 29 takımın katılacağı “Çocukların Şampiyonlar Ligi” olarak adlandırılan Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmaya hak kazanan tek amatör takım olarak adını yazdırdı.

2022-2023 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Ajax, Porto, Club Brugge, Bayer 04 Leverkusen, Bayern Münich, E.Frankfurt, O. Marseille, Chelsea FC, Manchester City, PSG, Juventus ve Benfica’nın U12 Takımları, İzmir’de “Çocukların Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’nın bir numarası olmak için mücadele edecek.

72 takımdan oluşan Uluslararası İzmir U12 Cup’ta 8 grupta 9’ar takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar son 32 turuna yükselecek. Grup birincileri diğer grupların dördüncüleri ile oynayacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise diğer grupların üçüncüleri ile eşleşecek. Tek maç eleme sistemi üzerine oynanacak karşılaşmaları kazanan takımlar önce son 16 turuna yükselecek. 16 takımın eleme maçlarını kazananlar çeyrek final vizesi alacak. Uluslararası U12 İzmir Cup’ta 9 Nisan Pazar günü yarı final, üçüncülük ve final maçları ile büyük heyecan sona erecek.