İKİNCİ EL ARAÇ ALACAKLARA ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER

Sıfır kilometre araç fiyatlarının yükselmesi, araç sahibi olmak isteyen ya da aracını yenilemek isteyen sürücüleri ikinci el araba almaya yönlendiriyor.

EKONOMİ - 23-01-2023 16:14 1032 kez okundu.

İKİNCİ EL ARAÇ ALACAKLARA ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER

Ancak ikinci el araç almadan önce bazı konular hakkında bilgi sahibi olmak hayatı fazlasıyla kolaylaştırıyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, ikinci el araç almak isteyenlere yol gösterecek altın değerinde önerileri kamuoyuyla paylaştı.

Aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak

İkinci el araç alacak kişilerin büyük bir kısmı aracı ilk kullanıcısından almayı tercih ediyor. Ancak üretim tarihi daha eski olan araçlar için gerçekleştirilen devir işlemlerinin sayısı artış gösterebiliyor. İkinci el araç alacak kişilerin özellikle şahıslardan alınacak araçlarda kısa süre önce devir işlemi gerçekleştirilmemiş olmasına ve satıcının ruhsat sahipliği süresinin kısa olmamasına dikkat etmesi gerekiyor.

Aracın fiziki durumundan emin olmak

Satın alınacak ikinci el arabanın hem iç hem de dış kısmının kapsamlı bir şekilde incelenmesi oldukça önemlidir. Çizikler, ezikler ve pas olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. İkinci el araç alacak kişilerin alım-satım işlemleri sırasında kurumsal ölçekte hizmet veren, hazırlayacağı raporu ıslak imzalı ve kaşeli olacak şekilde müşterisine sunan ve detaylı analiz yapan ekspertizlere başvurması gerekiyor.

Hasar kaydını kontrol etmek

İkinci el araç alım-satım işlemlerinde hasar kaydı fiyatın en belirleyici unsuru olarak öne çıkıyor. İkinci el araç alacak kişilerin hasarsız veya az hasarlı araçlara yönelmesi, orta ve ağır hasarlı araçlardan uzak durması gerekiyor. Uzmanlara göre alıcıların ilerleyen zamanlarda çeşitli sürprizlerle karşılaşmaması için tramer kaydının kontrol edilmesi oldukça önem taşıyor.

Fiyat analizi yapmak

İkinci el araç piyasasının son birkaç yılda fiyat bakımından sıfır araçlara yaklaştığı görülüyor. İkinci el araç alacak kişilerin alım-satım işleminden önce aracın ve muadillerinin fiyat analizini yapması öneriliyor. Ayrıca ikinci el araç alacak kişilerin ek masraflara yönelik bir bütçe ayırmaları gerektiğinin de altı çiziliyor.

Kilometre durumunu kontrol etmek

İkinci el araç alım-satım işlemlerinde aracın değerini belirleyen bir diğer faktör de aracın kilometre durumudur. İkinci el araç alacak kişilerin araç alım-satım işlemlerinde aracın kilometre durumunu kontrol etmesi gerekiyor. Motor kullanımı ve yürür aksamların az yıpranmış olması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vatandaşların Çoklu Kart Kullanımından Vazgeçmekte Zorlandığı Gözlemleniyor

Vatandaşların Çoklu Kart Kullanımından Vazgeçmekte Zorlandığı Gözlemleniyor

21-03-2024 - EKONOMİ

Rekabet ve Ticaret Alanında Yeni Gelişme: Parasal Sınırlar Artırıldı

Rekabet ve Ticaret Alanında Yeni Gelişme: Parasal Sınırlar Artırıldı

20-12-2023 - EKONOMİ

Fazla mesai ücreti nasıl hesaplanır?

Fazla mesai ücreti nasıl hesaplanır?

23-11-2023 - EKONOMİ

Türkiye dünyanın turşusunu kurdu!

Türkiye dünyanın turşusunu kurdu!

30-10-2023 - EKONOMİ

Motorine yüzde 4'lük indirim geliyor

Motorine yüzde 4'lük indirim geliyor

30-10-2023 - EKONOMİ