Çeşmealtı’nın eskiden aktif karakol olarak hizmet aldığı “Ali Fehmi Efendi Polis Karakolu” hangi akla hizmetse; pasif hale getirilerek orada sadece evrak vs. işlerinin yapıldığı kadın dayanışma-hayvan hakları birimine tahsis edilerek koskoca bina bir anlamda pasifize edilmiş oldu. Oysa o bina bütün yerel halkın ve hayırseverlerin desteği ile ve merhum Urla İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Özel’in çabalarıyla ve o dönemde Urla’da görev yapmakta olan Kaymakam beyin gayretleri ile Çeşmealtı Ali Fehmi Efendi Polis Karakolu olarak hizmete açılarak uzun yıllar hizmet verdi, taa kiii!..

Kış aylarında nüfusu 9-10 binlerde yaz aylarında ise gelişlerle gidişlerle yazlıkçıların ve tatilcilerin gelmesiyle nüfusu 150-200 binleri aşan bu beldemizde ne hikmetse aktif karakol görevinin verilmemesi inatla sürdürülmektedir. Karakolda işi olan, imza atması gereken, şikâyetçi vatandaşları İskele’deki karakola gitmek zorunda bırakan bu kararı halkımız yanlış buluyor ve oradaki karakolun tekrar eskisi gibi aktif semt karakolu olarak vermesi isteniyor.

Bu konuda toplanmış çok sayıdaki imzalar da mevcuttur ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na iadeli-taahhütlü olarak yazılan ve bu durumu açıklayan detaylı bir dilekçe de yazılmış bulunmaktadır ve orasının en kısa zamanda tekrar aktif karakol olarak açılması ve halka tekrar hizmet vermesi de istenmiştir. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı’ndan olumlu bir cevap geleceği de kesindir.

Karakolun aktif olarak hizmete açılması İskele Karakolu’nun da yükünü bir anlamda hafifletecektir.

Ayrıca buradaki karakol binasının olması hırsıza, uğursuza, kötü niyetlilere de caydırıcı bir niteliği olacağı kesindir.

Halkın bu konudaki beklentisini yetkililer duymalıdır ve Çeşmealtı Karakolu tekrar açılarak burada hizmet yapmalıdır. Haber: Aliye Bozkurt