Urla Kent Konseyi, Buca Kent Konseyi, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Urla Ziraat Odası, Eğitim-İş Urla Temsilciliği, Tarihi Arasta Çarşısı ve Malgaca Pazarı Derneği, Pencere Haber Gazetesi, Mahfel Urla, The Klazomenai Marine Hotel ve Alkomed katkılarıyla düzenlenen ve elde edilen tüm gelirin valilik onaylı hesaba aktarılacağı öğrenilen farkındalık konserlerinde Eczacı Müzik Grubu sahne aldı.

Eczacı Müzik Grubu adına açıklama yapan grubun İzmir’deki üyesi Eczacı Başar Doğan, “müzik grubumuz farklı illerden profesyonel müzisyen eczacı arkadaşlarımızın katılımıyla oluşan bir grup. Daha önce farklı illerde de konserler düzenledik. Konserlerimize anlam katma vesilesiyle “farkındalık konserleri” adı altında tüm geliri SMA hastası Azra bebeğe bağışlanmak üzere ilk konserimizi dün 10 Mart’ta Urla’da verdik. Bugün de ikinci Urla konserimizi Mahfel’de veriyoruz. Bu konserlerimize devam edeceğiz. Maksat toplumun farkındalığı. Azra bebeğin en kısa zamanda tedavisine ve sağlığına kavuşmasını diliyoruz” dedi. 

“Azra geceleri aç yatıyor”

SMA’nın ilerleyici bir kas hastalığı olduğunu ve tedavi edilemezse vefat ile sonuçlandığını vurgulayan Azra bebeğin babası Hakan Güngör, yurtdışında tedavi için 1 milyon 817 bin Amerikan Doları gerektiğini ve 1 yılda valilik denetimli hesaplarda %32’sinin toplandığını aktardı.

2,5 yaşındaki Azra’nın şu anda 11 Kg olduğunu belirten Güngör, “tedavi edilebilmesi için 13,5 Kg ağırlığın aşılmaması gerektiğinden kızımızı geceleri aç yatırıyoruz” dedi. Zamana ve hastalığa karşı mücadele edildiğine dikkat çeken Hakan Güngör “kampanyaya destek olan herkese minnettarız. En kısa zamanda Azra’yı tedaviye kavuşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapan Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, “SMA’lı çocuklarımız için gösterilen dayanışma örneği, Urla’nın toplumcu ve bir arada yaşama kültürünün en üst düzeyde olduğu kentlerden olduğunu gösteriyor. Herkesin sağlık hizmetlerine eşit, adil bir şekilde ulaşabilmesi gerekiyor. Sağlık en önemli hakkımızdır. Urla esnafı olarak çocuklarımızın yanındayız” dedi.

Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman “Devletimizin eksik kaldığı konularda biz de vatandaş olarak insanlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. SMAlı hastaların ilaçlarına ulaşabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Gecede Zafer Partisi ilçe başkanı Anıl Sencer’in getirdiği şömine açık arttırmada satılarak geliri Azra için bağışlandı.