Programa Urla Kaymakam Vekili Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, Garnizon Komutanı Deniz Albay Cem Bayram, Belediye Başkanı Burak Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Hüseyin Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, veli ve çok sayıda öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Hakan Çeken Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysel Zağlı, Emekli Öğretmenler adına Albay Çolak İbrahimbey Bey İlkokulu Emekli Müdür Yardımcısı Emine Kınık konuşma yaptılar. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştirdi.
Ödül törenlerinin ardından, Urla Anadolu Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı koro ve oratoryo, öğretmenlerimizden oluşan halk oyunları gösterisi, sinevizyon gösterisi, tiyatro ve resim sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.