Advert

“Neden daha iyisi değil?”

Genel seçimler öncesinde Genel Kurul kararı alan İYİ Parti’de Urla İlçe Başkanlığı adayı olduğunu açıklayan Öğretmen Nihat Yılmaz ilçede heyecan yarattı. Nihat Yılmaz’ı tanımak ve tanıtmak amacıyla IYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı’nda samimi ortamda bir röportaj yaptık.

RÖPORTAJ - 20-10-2022 13:50

Pencere Haber: Nihat Bey; son günlerde sokaklarda, alanlarda ve de sanal ortamlarda hep sizi görüyoruz. Sizi topluma daha iyi ve daha yakından tanıtmak isteriz.  Kendinizden kısaca söz eder misiniz? Nihat Yılmaz kimdir?

Nihat Yılmaz: 1983 yılında İzmir’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi İzmir’de tamamladıktan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda burslu okuyarak beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünden mezun oldum.

 

Öğrenim hayatımın ardından askerlik başvurumu yaptım. Eğirdir Dağ Komando Okulu Ast Teğmen Adayı Kurs Bölüğü’nde almış olduğum eğitimlerimi tamamladıktan sonra Bolu Komando Tugayı’nda tim komutanı olarak Şırnak bölgesinde vatani görevimi ifa ettim.

 

Vatani görevimi tamamladıktan sonra küçük yaştan itibaren ticaret ile uğraşmaya başlamış bir kişi olarak Kemeraltı Kızlarağası Hanı’nda gümüş, mücevherat ve saat sektöründe 3 yıl kadar faaliyet gösterdim. Ardından öğretmenlik hayatına başlayıp İzmir’in bilinen okullarında 6 yıl beden eğitimi ve spor öğretmenliği yaptım.

 

Bununla beraber aynı zamanda yüzme ve hentbol branşlarında antrenörlük de yaptım. Bu branşlarda yetiştirdiğim sporcularımdan milli takıma seçilip ülkemizi layıkıyla temsil edenler oldu. Bunun ayrıca gururunu yaşamaktayım. Öğretmenlik süresi içerisinde Göztepe Spor Kulübü hentbol takımında 1.ligte sporcu olarak da oynadım.

 

TED Urla Koleji’nde beden eğitimi bölüm başkanlığı görevini yaptım. 6. Yılın sonunda resim öğretmeni ve aynı zamanda ressam olan eşim Seçil Yılmaz ile birlikte öğretmenliği bıraktık ve Urla ilçemize hizmet vermek amacı ile 2015 yılında Violet’i açtık.

 

Pencere Haber: Hareketli ve tempolu bir yaşamınız olmuş… Siyaset hayatınız nasıl başladı?

Nihat Yılmaz: Siyasi hayatıma İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Siyaset Akademisi Komisyonu’nda başladım. Başarılarımın ardından kısa süre sonra İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanlığı görevine getirildim. Bu görevim doğrultusunda İzmir’in çeşitli ilçelerinde partimizin faaliyetlerine katkıda bulunmak için çalıştım. İnanmış olduğum bu yolda İYİ Parti’miz için çalışmalarıma devam edeceğim.

 

Pencere Haber: Neden İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı’na aday oldunuz?

Nihat Yılmaz: Eşim Urlalı ve 2008’den beri burada yaşıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in çalışmaları neticesinde, milletimizin teveccühü ile İYİ Parti ailemiz her geçen gün büyümekte. Hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde İYİ Parti iktidar yolunda ivme kazandı. Biz de genel başkanımızın kazandırmış olduğu bu ivmeyi Urla ilçemizde de kazandırabileceğimizi düşündüğümüzden ötürü ve yıllardır Urla’da yaşayan bir vatandaş olarak kendi ilçemizin iyileşmesi için adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Bu faaliyetleri gösterecek ekip arkadaşlarım ve ben bu vizyona, bilgi ve birikime sahibiz.

Şuan ki İlçe Başkanımız Yüksel Bey 2019’dan şu anki sürece kadar, partimizin faaliyetlerini emek vererek sürdürmeye çalışmıştır. Emekleri için kendisine ve ekibine çok teşekkür ederiz.

 

Pencere Haber: Seçimi kazanmanız halinde neler yapacaksınız?

Nihat Yılmaz: Seçimi kazandığımız takdirde, daha çok çalışacağımızın bilincindeyim. Açıkçası görevi devraldığımız süreçten sonra bizleri hızlı bir tempo beklemekte. Malumunuz genel seçimler yaklaştı. İlk yapmamız gereken Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in izinde cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı gezerek halkı dinleyip, sorunları yerinde tespit ederek ve bu anlatılan sorunların peşini bırakmayıp çözümünü bulacağız. Vatandaşımıza her daim hizmet için çalışacağız.

Bir şeyleri başarmak için illa iktidar olunması gerekmediğini, belediyeyi almadan bile çalışılabileceğini göstererek, iktidara ve belediyeye ne kadar hazır olduğumuzu halkımıza gösterip, vatandaş nezdinde partimize karşı oluşmuş olan güveni, bu çalışmalarla daha da perçinleyeceğiz. Tabi bu çalışmaları detaylı şekilde daha sonra sunacağız. Bu ufak detay da bu işin sürprizi olsun. Emin olun ki Kuvayı Milliye ateşinin yandığı ilk yer olan Urla’da bizlerde hep beraber el ele iyilik ateşini yakacağız. İyi yarınlar artık çok daha yakın.

 

Pencere Haber: Yönetim anlamında bir yenilik olacak mı?

Nihat Yılmaz: Evet, olacak. Partimizin kuruluş aşamasında bulunmuş ve bunun haricinde Urla’mıza hizmet etmiş büyüklerimiz için ilçe başkanlığımızda danışma kurulu oluşturacağız. Şuan vermiş olduğumuz mücadelede 1 kişinin bile bizim için çok değerli olduğunun bilincinde olarak bu kurulu oluşturmaya karar verdik.

 

Pencere Haber: Hedefleriniz ne olacak?

Nihat Yılmaz: Biliyorsunuz ki Urla Kuvayı Milliye hareketinin başladığı yerdir. Biz de atalarımızdan miras gelen cumhuriyetimiz için, Urla’mızda yeniden bir Kuvayı Milliye ateşi yakacağız. Bunu yaparken tüm yönetim kurulu üyelerimiz sahada faal bir çalışma içerisinde olacak. Çalışmalarımızda vatandaşlarımız da umutların tükenmediğini, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde refah, bolluk ve bereket içerisinde yaşanabilir bir Türkiye’nin olabileceğini göstereceğiz.

 

Pencere Haber: Son soruyu kendinize sormak isteseniz, ne sorardınız? Topluma vermek istediğiniz mesaj nedir?

Nihat Yılmaz: Açıkçası sıkça sorarım bu soruyu kendime. “Neden daha iyisi değil?” Açmam gerekirse siyasi olarak daha fazla kitlesel temas ve eşit bakış açısıyla hizmet gayreti. Ben tüm vatandaşlarımıza öncelikle sağlık ve esenlik diliyorum. Güneşli iyi günler göreceğiz. Sağlıkla kalın.

Tüm sorularımıza içtenlikle ve açık yüreklilikle yanıt veren Nihat Yılmaz’a teşekkür ederek söyleşimizi sonlandırıyoruz. Yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Günün Diğer Haberleri