Mahkeme ilamıyla yeniden partinin resmi lideri sıfatını kazanan Kılıçdaroğlu, kısa değerlendirmesinde, “Mutlak butlan kararı Türkiye’ye ve CHP’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
İlk mesaj TGRT aracılığıyla
Kararın tebliğ edilmeye başlandığı dakikalarda sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, ilk kurumsal beyanatını TGRT Haber kanalına verdi. Kanalda yer alan habere göre, mahkemenin yönetim yetkisini kendisine ve eski Parti Meclisi üyelerine iade eden kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Kılıçdaroğlu, aynı ifadeleri tekrarladı.
Özgür Özel yönetimi tedbiren uzaklaştırıldı
Mahkeme, Özgür Özel yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına ve mührün kurultay öncesindeki ekibe devredilmesine hükmetti. Bu gelişmenin ardından gözler yeniden Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının izleyeceği takvime çevrildi.
Bir gün önce “arınma” çağrısı
Kılıçdaroğlu, kararın açıklanmasından bir gün önce kişisel sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, mevcut CHP yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve partiye “arınma” ile “iç muhasebe” çağrısı yapmıştı.
Sürecin devamı merakla bekleniyor
“Mutlak butlan” ilamının ardından CHP’de nasıl bir devir-teslim süreci işletileceği ve Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki ekibiyle birlikte atacağı adımlar kamuoyunda merak konusu oldu.
